Új alapokra helyezte történelmi ismereteinket VV Dóri. Ráadásul eddigi röpke tévés pályafutása alatt nem is először. De legalább van min szórakoznunk, az idő úgysem szívderítő. 

A ValóVilág szerkesztői már a beköltözéskor komoly szellemi próbatétel elé állították a játékosokat. A korábban laposfenekű, később drogbirtoklásért elítélt plasztiklány már akkor megcsillantotta a történelemben való jártasságát. Darwin evolúciós elméletéről eképpen gondolkodott: "A darwini evolúció egy nagy kamu! Akkor a többi állat hogyhogy nem fejlődött ki, miért nem lett beszélő oroszlán vagy akármi?!" 

Azóta kiderült, nemcsak az evolúciót, de a történelmet is "nagy kamunak" tartja. Szerinte a piramisokat és a "Húsvét-szigeteken, vagy a lóf...sz tudja hol" lévő kőszobrokat csakis földönkívüliek készíthették, hiszen ember ilyenre nem képes. Szerinte. Hozzátette, amennyibe bebizonyosodna az ufók létezése, akkor minden vallás értelmet nyerne... a történelem pedig csak közös megegyezésen alapuló hazugság. A bonyolult okfejtést evolucióról, történelemről, vallásról az alábbi videóban megnézheted. Érdemes. 

Nem VV Dóri az első ValóVilág-szereplő, aki megreformálja a történelmet. Az előző széria Zsófikája az őskorról okoskodott, ő az iskolai héten fejtette ki, hogy nem hisz az őskorban.