Lengyel Éva nem bízza a véletlenre, hogy az adrenalin jelen legyen az életében. Állandóan úton van és extrémebbnél extémebb szegleteibe jut el a világnak. Ezúttal azonban nagy fába vágta a fejszéjét.

Éva nemrég jött haza Nepálból, ahol a Felső Mustang elzárt övezetében túrázott hetekig és körülbelül 60 országban járt. Önkénteskedett Nigériában és Kamerunban. Itthon szabadidejében afgán menekülteket tanít magyar nyelvre. Hobbija a falmászás és a terepfutás. Imádja a veszélyes övezeteket, szituációkat.

Forrás: facebook/Lengyel Éva

„Számtalan különleges kalandban volt részem az utazásaim során. Egyszer Ausztriában elraboltak, amikor stoppoltam. Az ismeretlen férfi megkötözött és megtámadott, szerencsém volt, egy apró hibát vétett és elmenekültem. Az rendőrök rettentően segítőkészek voltak, így végül is elfogták a már körözött férfit és börtönbe került" – kezdi Éva, aki egy határátlépés után fegyveres harcba keveredett. 

„Nepálban, amikor átléptem a határt, fegyveres összetűzések voltak és egy szálloda tetejéről vártam, hogy elüljön a konfliktus, nehéz órákat éltem át. Voltam már maláriás, amiből végül sikerült kigyógyulnom. A Himalájában pedig többször eltévedtem, de mindig megtaláltam végül a helyes utat és előkerültem egy nap után" – mesélte Éva, aki egy nagyvállalatnál dolgozik felsővezetői pozícióban, de egyáltalán nem felel meg a tipikus multis vezető képének. Biciklivel, görkorcsolyával jár munkába, önkéntes munkákra buzdítja a csapatát. 14 év dolgozik ugyanannál a cégnél, szereti a munkáját és a kollégáit.

Éva most újabb kemény próba elé állította magát. Szeretne megnyerni egy szavazásos versenyt, amelyet egy skandináv túrafelszereléseket készítő cég hirdetett meg. Szavazatok alapján lehet bejutni a kutyaszános, 6 napos embertpróbáló túrára. A jelentkezők rövid videóval, vagy képsorozattal, írásokkal mutatkoznak be, ahol a természethez fűződő viszonyukról beszélnek. Éva jelenleg a 600 jelentkező közül a 7. helyen áll és ő a legjobb női jelölt Magyarországról. A szavazás december 12-én zárul le.

„Leginkább azért izgat ez a svédországi kaland, mert félek a hidegtől és a fagyási sérülésektől, így most ezt a félelmem is legyőzhetem, megtanulhatom, hogy mozoghatok biztonsággal hóban és jégben. Bízom a közösségben, mert rájöttem, mennyi ember elérhető az interneten. Amióta elkészült a kisfilmem és kitettem a közösségi oldalamra, sokan írnak, már Svédországból is megkerestek, hogy szállást adnak. Érzem, hogy elindult valami és bízom benne, sikerült elég szavazatot szereznem, hogy kijussak a versenyre" – mosolygott Éva.

IDE KATTINTVA tudsz Évára szavazni, hogy megvalósítsa az álmát!