Kiakadtak a zenészek a 2015-ös Dalra nevező ismeretlen énekesek miatt. A dalverseny zsűrijét azzal vádolják, hogy túlságosan elfogultak néhány olyan énekessel szemben, akik nem lennének a odavalók, azaz nem felelnek meg a nevezési szabályzatnak.  

"A Dal 2015 nem tehetségkutató műsor. Olyan előadók jelentkezését várjuk, akiknek már elindult a zenei karrierje, jelent meg legalább egy dala, országosan játszott felvétele, és olyan új dallal tudnak pályázni, amelyik méltó akár a nemzetközi megmérettetésre is" - nyilatkozta a versenykiíráskor  Vajay Zsófia, az MTVA Szórakoztató Műsorok Főszerkesztősége kiemelt szerkesztője.

Az azonban többeknek szemet szúrt azonban, hogy néhány olyan énekes is ringbe szállhat a részvételért az Eurovíziós Dalfesztiválon, akik nem felelnek meg a versenykiírásnak, amely szerint csak olyan énekes nevezhet, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rá­dió-, illetve televíziófelvétele.

"Szörnyen bosszant, hogy Szakács Gergő vagy akár Péter Barbara átmehetett a rostán. Ők csupán a szabályok megerőszakolásával lehetnek ott a legjobbak közt, elfoglalva azok helyét, akik igazán odavalók. Ez nem tehetségkutató"  – nyilatkozta a Borsnak egy zenész, amelyre Barbara menedzsere a következőképpen reagált: "A hivatalos eredményhirdetés ugyan csak hétfőn lesz, annyit elárulhatok, hogy Barbara minden krité­riumnak megfelel. Számtalan albumon hallható a hangja, hiszen ő Zorán vokalistája. Sehol sincs feltüntetve a pályázati feltételek között, hogy a lemeznek az ő neve alatt kell futnia. Azonkívül a Voice-ban korábban már láthatta Barbit az egész ország".

Az alábbi videón Gájer Bálinttal énekel duettet:

A pletykák szerint Wolf Kati, Bogi, Gájer Bálint és Tóth Vera már biztosan bekerült a 2015-ös A Dal című műsorba. A résztvevők névsora ugyan hétfőtől lesz hivatalos, a zenésztársadalomban már nyílt titokként kezelik az eredményt.

 Az MTVA sajtóosztályától a Bors azt kérdezte, hogyan derülhetett ki a lista idő előtt, illetve szerintük Szakács Gergő és Péter Barbara maradéktalanul megfelel-e a kiírási szabályzatnak. " A harminc bejutott előadó kilétét a későbbiekben ismertetjük, ezek az információk csak találgatások. Az MTVA idén is szigorúan átvizsgálta a beérkezett pályaműveket a kiírás alapján. Az a harminc előadó, aki bejutott a dalversenybe, biztosan megfelel ezeknek a kritériumoknak" – közölték.