Bréking! Bárki beköltözhet Harry Potter varázsvilágába, a Roxfortba!

varázslás Harry Potter Roxfort beköltözés szerepjáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is Harry Potteren nőttél fel? Neked is a legnagyobb vágyad az volt, hogy egyszer kapj egy levelet a Roxfortból? Most valóra válhat az álmod, te is bekerülhetsz J. K. Rowling varázsvilágába!

Bár ahogy a minap kiderült, sajnos nem lesz folytatása a világ legnépszerűbb könyvsorozatának, egy lengyel cég, a Liveform and Rollespilsfabrikken létrehozott egy eseményt, amit a Harry Potter-sorozat inspirált. Egy 163 éves gregoriánus kastély ad otthont a szerepjátéknak, amit igyekeztek a könyvek leírása alapján élethűen berendezni. Közel 190-en jelentkeztek 11 országból a Czocha Boszorkány- és Varázslóképző programjára, amire alig két nap alatt elkelt az összes jegy.

Illusztráció Forrás: AFP/Sajjad Hussain

A diákokat öt házba osztják a roxforti néggyel ellentétben és három évfolyamuk van, a juniorok, a másodévesek és szeniorok. Végül pedig öt karrierlehetőséget ajánlanak fel a vendégeknek, akik lehetnek aurorok, átokfeloldók, gyógyítók, mágialógusok és halhatatlanok.

A szervezők website-ján ezt írták: ,,Ez lényegében ugyanaz, mint amikor a kisgyerekek maguk köré csavarják a függönyt és pálcával a kezükben rohangásznak, boszorkánynak és varázslónak tettetve magukat, kivéve, hogy mi már felnőttek vagyunk és szebbek a ruháink."

A négynapos esemény, ami többek között egy Warner Bros Stúdió 'Hogyan készült a Harry Potter' túrát is tartalmaz, csaknem 220 fontba, azaz 85 ezer forintba kerül. Azoknak viszont, akik újra szeretnék élni a tinédzserkorukat, mindenképpen megér minden centet az autentikus Harry Potter-élmény.

Íme, egy kis ízelítő, hogyan néz ki az iskola:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.