Hétfőn este véget ért a sydney-i túszdráma, amelyben a kávézó tulajdonosa és egy ügyvédnő halt meg, de életét vesztette az elkövető is. A várost megrázták a történtek, sokan virágokat helyeztek el az üzlet közelében.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, hétfőn túszul ejtettek 20 embert egy forgalmas kávézóban, Sydneyben. A túszdráma hétfőn késő este véget ért: a kávézó menedzsere és egy ügyvédnő halt meg, illetve a tettes is - közölte a rendőrség. 

Rendőrök virágokat helyeznek el a kávézó közelébenForrás: MTI/EPA/AAP/Dan Himbrechts

A 38 éves ügyvédnő, Katrina D. három gyerek édesanyja volt. A másik áldozat a helyiség 34 éves menedzsere, Tori J. A férfi 2012 óta dolgozott a Lindt csokoládé kávézójában, munkatársai önzetlen főnökként jellemezték. Sajtóértesülések szerint a boltvezető megpróbálta lefegyverezni a túszejtőt, de közben vesztette életét. A rendőrség nem erősítette meg ezt az információt.

A rendőrök helyi idő szerint keddre virradóra rohamozták meg a kávézót, mert úgy vélték, hogy az elkövető közvetlen életveszélyt jelent a túszokra. Az iszlamista férfi akkor már 16 órája tartotta fogva a több mint egy tucat túszt.

Ausztrál rendőrségi források szerint a túszejtő egy iráni menekült volt, a neve Man Harun Monisz.

Sydneyt megrázta a túszdráma, a lakosok az emlékezés virágait helyezték el az üzleti negyedben, ahol a kávézó áll. A Lindt közleményt adott ki, amelyben a vállalat vezetője azt írta, mélységesen lesújtották a történtek – tudósít az MTI.