Itt a bizonyíték, hogy decemberben van tavasz: virágzik a cseresznyefa

Forrás: MTI/AP/CTK/Lubos Pavlicek -
tavasz december cseresznyevirágzás időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavasz van decemberben. Prágában mintegy 100 kilométerre, Polnában fotóztak egy cseresznyefát, amely virágba borult.

A kontinensen kevés helyen van igazán téli idő - írja az MTI. A szárazföld legnagyobb részén jóval enyhébb az idő az ilyenkor megszokottnál; Nyugat-, Közép- és Dél-Európában sokfelé 10 fok fölé melegszik fel a levegő, sőt a 15 fok sem ritka. Bár Északkelet-Európában helyenként havazik, de a kevéssel 0 fok feletti maximum-hőmérséklet ott melegnek számít.

Forrás: MTI/AP/CTK/Lubos Pavlicek

Az időjárási helyzetben lényeges változás a következő napokban sem várható; a kialakult élénk nyugati áramlásban egymást viszonylag gyorsan követik az időjárási frontok, amelyek biztosítják az Alpok és a Kárpátok vidékén is a változékony, gyakran szeles, de továbbra is enyhe időt. A Kárpát-medencén az éjszakai, hajnali órákban egy hidegfront vonul át, amely mögött szombaton nagyrészt napos, szeles lesz az idő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.