A 32 éves olimpiai bajnok kajakos gerincműtétje után saját költségén utazott férjével Mexikóba, ahonnan fél évig biztosan nem jönnek majd haza.

Dusev-Janics Natasa fájlalja, hogy a gerincműtétje után kevesen látogatták meg a kórházban. Nem tartja a kapcsolatot a magyar szövetséggel, de reméli, hogy így is bekerül a világbajnoki csapatba, végső célja pedig, hogy eljusson a riói olimpiára – írja az Origo.hu. 

Forrás: MTI/Kovács Tamás

"A repülőjegyemet a mexikói szövetség fizette ki, mert meghívtak egy edzői konferenciára, ahol versenyzőként számoltam be a sportolói pályafutásom eseményeiről. Azóta minden kiadás a saját költségem terhére megy. Nem először költök magamra, mert soha nem sajnáltam a pénzt a felkészülésem jó feltételeinek megteremtésére. Másfelől a jó befektetések szinte mindig meg is térülnek. Az ember egyébként is szívesen ad ki pénzt arra, amit nagyon szeret. A férjemnek viszont állása van itt, és úgy látszik, hogy jó döntést hozott, mert a versenyzői máris sokat fejlődtek. Velem is nagyon lelkesen foglalkozik, kezdünk belejönni a szerepünkbe. A munka közben ő csak egy edző a számomra, de ha már otthon vagyunk, akkor a férjemet is visszakapom" – magyarázta Natasa, aki nem tartja a kapcsolatot a magyar szövetséggel, és úgy gondolja, hogy egyelőre a válogatott vezetőedzőjével sincs megbeszélnivalója. Ettől függetlenül fel sem merül benne az a kérdés, hogy kimaradhat-e az életéből az idei világbajnokság, de ha mégis így történne, arra is megvan a válasza.

"Ha lemaradnék a milánói világbajnokságról, akkor még erősebb lesz bennem a bizonyítási vágy. Nem fogok megtörni, és nem is fogok leállni. Jó erőben vagyok, jól megyek a vízen, mi másért is csinálnám az egészet, mint a riói olimpiáért?" – mondta a háromszoros olimpiai bajnok kajakos.