A tervek szerint változna a közlekedés, több parkolót építenének ki, felújítanák a területen lévő épületeket és sípályát is létesítenének. Így alakítanák át Normafát.

A Normafa sok budapesti lakost csábít ki egy-egy hóeséses napon a szabadba, tavasszal pedig nagy sétákat tehetünk a területen, ahonnan csodás kilátás nyílik Budapestre. De a sportolás szerelmesei is gyakran keresik fel. Most a XII. kerület vezetői a megújulás mellett tették le a voksukat – írja az Origo.hu. 

Forrás: MTI/Róka László

Ilyen lesz az új Normafa:

A testület döntése értelmében a közlekedés szabályozása során a közösségi közlekedést részesítenék előnyben, így az önkormányzat kezdeményezi az Eötvös út - Konkoly-Thege úti kanyar forgalomcsökkentését, a Távcső utca kiépítését, a buszforduló és a Normafa Síház melletti gépjárműparkoló áthelyezését az Eötvös út 40. és környékén lévő ingatlanok bevonásával. 

Az önkormányzat kezdeményezi továbbá a Normafa területén kívüli kisebb közösségi parkolók kialakítását. 

Korlátozottan biztosítanának síelési lehetőséget: a Szaniszló rét környékén oktató sífutó pálya működne, a Kis-Norma lejtőn mobil felvonó telepítésével állítanák helyre az egykori sípálya egy részét a Mátyás király útig.

A lakosok szavazatán múlik minden
Előreláthatóan tavasszal szavazhatnak a XII. kerületi lakosok arról, hogy támogatják-e a Normafa rekonstrukcióját. A kerület képviselőtestülete elfogadta azt a határozatot, ami tartalmazza az átalakítás részleteit.