Január 30-án végső búcsút vettek Buzánszky Jenőtől. A fővárosi Szent István-bazilikában megtartott búcsúztatáson több százan rótták le kegyeletüket az Aranycsapat legendás játékosának.

Ahogy a Life.hu is megírta, január elején elhunyt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje. A búcsúztatáson Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: "Buzánszky Jenő azon ritka magyarok egyike volt, akit mindenki elfogadott és tisztelt, akiben nemzeti legendáink egyikét tisztelhettük".

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Úgy vélte, az Aranycsapat "két örökséget hagyott ránk: a teljesítményt, amit szinte lehetetlen felülmúlni, és a példát, hogy hogyan kell megvívni a lehetetlennel."

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke beszédében úgy fogalmazott, nemcsak Buzánszky Jenőtől, hanem "múltunk egy darabjától búcsúzunk", a magyar labdarúgás legkiemelkedőbb fejezetétől.

A fővárosi Szent István-bazilikában megtartott búcsúztatáson több százan rótták le kegyeletüket egy szál virággal. A temetési szertartást Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök végezte, majd Buzánszky Jenőt szűk családi körben helyezik végső nyugalomra az altemplomban - tudósít az MTI.