Vasárnapig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. A diákok összesen öt helyet jelölhetnek meg.

A felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint csak elektronikus úton, az e-felvételin keresztül lehet a kérelmeket benyújtani. A jelentkezés véglegesítése előtt érdemes átnézni a január végén közzétett, a felsőoktatási felvételitájékoztató hivatalos kiegészítésében megjelent módosításokat, illetve az új jelentkezési lehetőségeket – írja az MTI. 

IllusztrációForrás: Thinkstock

A végleges jelentkezéseket legkésőbb február 15. éjfélig kell rögzíteni, majd február 23-ig hitelesíteni. Utóbbi történhet Ügyfélkapun keresztül, vagy a hitelesítő adatlapot kinyomtatva, kitöltve az Oktatási Hivatal (1380 Budapest, Pf. 1190) postacímére beküldve.

Azokat a dokumentumokat, amelyek február 15-ig nem állnak rendelkezésre, legkésőbb július 9-ig pótolhatják a jelentkezők.

A felvételi eljárás alapdíja 9 ezer forint – ezért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni.
Minden további jelentkezési helyért 2-2000 forint kiegészítő díjat kell fizetni. Összesen maximum öt helyet lehet megjelölni.

A jogszabályi minimum ponthatár idén az alap- és osztatlan mesterképzések esetében 280, felsőoktatási szakképzéseknél 240, mesterképzések esetében pedig 50 pont.

A ponthatárokat várhatóan 2015. július 23-án hirdetik ki.