Csalódást okozott a zsűri A Dal szombati középdöntőjében Tóth Verának. Az ítészek szavazatai alapján Csemer Boglárka - Boggie, Mujahid Zoltán és Szabó Ádám, a nézők szavazatai alapján pedig a Spoon jutott tovább.

Bár sokan esélyesnek tartották a végső győzelemre is, Tóth Vera kiesett A Dal szombati középdöntőjéből. Sőt, nemcsak kiesett, hanem nagyon kemény kritikát is kapott: "Egyszerűen ez a dal eurociki" - jelentette ki Pierrot.

Forrás: MTVA
"A bulvársajtó parazita tempóját most sem viselem könnyen"
A Dal középdöntője előtt a Life.hu-nak adott interjút Pierrot. "Hiba volna személyes sértésnek venni egy szakmai kritikát. Ez még akkor is igaz, ha a bírálatban van személyre vonatkozó megjegyzés is. Ha valaki szembesül azzal, hogy még nem tud eleget, vagy hogy a kvalitásaihoz képest gyenge a dala, lehet sértetten is reagálni, meg lehet intelligensen, tudomásul véve, hogy bizony levertük a lécet, de nem biztos, hogy eddig mi tudtuk jól. Alapvetően szokatlan ebben a szakmában, hogy valaki véleményt mond a másik produkciójáról. Főleg őszinte véleményt. Mindenki fejleszegve megy előre és igyekszik csak saját magára hallgatni" - nyilatkozta akkor.

"Ez a dal egyszerűen nem elég a döntőbe jutáshoz, ráadásul kísértetiesen olyan, mint a tavalyi győztesé" - tette hozzá Rúzsa Magdi. 

 A Bors a Gyémánt című dal szerzőjét, Hrutka Róbertet kérdezte, vajon mi lehetett Vera kudarcának az oka. "Nem ennek a négy embernek írtam ezt a dalt, de ők döntöttek és ezt el kell fogadnunk. Három ember véleményére adok, s ezek közül egy sem ül a zsűriben, ahogy nem ül egyetlen zeneszerző sem, pedig egy Dal versenyen nem ártana. A rengeteg üzenet, amit a kiesés után kaptunk, méltó bizonyítéka annak, hogy a közönség szerette ezt a dalt és Verát is" - szögezte le a zeneszerző. 

Tóth Gabi a Facebookon állt ki Vera mellett
Az X-Faktor mentorának kendőzetlen véleményét ITT olvashatod el.

Nemcsak a Bors, hanem a Blikk is foglalkozott ma Vera A Dal-beli szereplésével, ők arról írnak, Vera menedzsere csúnyán utasította el a lap fotósát. Az utóbbi cikkre az énekesnő a Facebookján reagált: 

"Azt hiszem, lehet rám mondani bármit, de azt, hogy a könnyebb utat választottam a siker megtartásához, hogy rosszul énekelek, vagy hogy a Gyémánt című dalom rossz, azt nem. A mai bulvársajtó gőzerővel azon dolgozik, hogy tönkretegye a sokéves munkámat, amivel felépítettem magam. Eddig nem tudtak szakmailag bántani, de most élvezettel megtehetik, hisz A Dal egyik zsűrije kíméletlenül nyilatkozott a Gyémánt című dalomról. Szombat este valóban nem szerettem volna szerepelni a fotósok előtt és interjút sem akartam adni, csakis szakmai lapoknak és nem bulvár típusúaknak. A Dal sajtósának külön levelet írtam pénteken arról, hogy: 'megkérem, ne engedje az újságírókat a folyosónkra, pláne a közelembe'" - tette közzé Vera.

"Szombaton megkértem a menedzseremet, hogy tartsa távol tőlem a bulvár képviselőit, mert ők soha nem fognak normális, szakmai cikket írni rólam, hiába próbálnak A Dal kapcsán kérdezősködni. Úgy tesznek, mintha más nem is versenyzett volna, csak én.  (...) Azt írják, hogy azért nem nyilatkoztam, mert nem bírom a kritikát. De, bírom, csak nem A Dal zsűrijétől, akik közül az egyiknek a bántás a legmegfelelőbb bánásmódja és az, hogy lelkes előadóművészeket arrogánsnak és a dalukat eurocikinek nevezze bármelyik zsűritag egyenes, élő adásban, szerintem etikátlan. Ahogy Hrutka Robi, a dal szerzője mondta: Nem nekik énekeltünk és nem nekik írtuk a dalt. Kedves Közönség(em)! Nagyon nagy szeretettel énekeltem szombat este! Nektek, akik szeretnek és azoknak, akik nem szeretnek, de emberséggel, rosszindulat nélkül tudnak rólam negatív véleményt alkotni! Elfogadok mindent!" - tette hozzá Vera, a teljes bejegyzés ITT olvasható.