Bereznay Tamás séf kíméletlen kritikája már az első adásban kiborította az egyik szakácsnőt, aki a kemény szavak hallatán sírva fakadt.

Február 27-től péntek esténként jelentkezik Bereznay Tamás séffel a TV2 új gasztro reality-műsora. A konyha ördögének csapata elsőként egy zirci családi panzióba érkezik meg. Tamás kíméletlen kritikája pedig megteszi a hatását, a kilátástalan küzdelemben erejét vesztett tulajdonos már az első órák után vigasztalni kényszerült síró szakácsnőjét. 

Forrás: Istvan Ruff

„Érzékeny lelkületű ember vagyok, nem szoktam káromkodni, ordítozni, de ha olyan a szituáció, akkor felemelem a hangom és határozottan elmondom a véleményemet. Nem lehet finomkodni, négy nap alatt kell teljesen átalakítanunk az éttermeket a konyhától kezdve a személyzet hozzáállásán át a külsőségekig, nincs idő a mellébeszélésre. A zirci Jeskó Panzióban is voltak feszült pillanatok, sírás is, és ez a továbbiakban sem lesz másképp. Egy azonban fontos, engem a segítő szándék vezérel" - árulta el Bereznay Tamás, aki nem riad vissza attól, hogy kíméletlen kritikát fogalmazzon meg.

Az egykor sikeres családi vállalkozásként működő Jeskó Panzió Zircen a csőd szélére jutott. A tulajdonosnak arra sincs pénze, hogy külön pincért fizessen, így ő szolgálja ki az étterembe betérő Bereznay Tamást, aki az első perctől minden apró részletre figyel. A séf ugyanis A konyha ördögében nem csupán az étlapot és a konyhát rázza gatyába, hanem teljes szemléletváltásra törekszik és az éttermek külseje is modernebb lesz a négynapos átalakítás végére. Drámai pillanatokban nem lesz hiány, az őszinteség, a problémákkal való szembesítés nehéz pillanatokat okozott már az első forgatási helyszínen is, ahol mindössze pár óra leforgása alatt az egyik szakácsnő zokogni kezdett Tamás véleményét hallva.

„Már az első adásban is kiderül, hogy melyek azok a tipikus hibák, amit a legtöbb étteremben elkövetnek. Szerintem felháborító, hogy félévente nem cserélik az étlapot, nincs szezonalitás és a konyhákban ott van az ételízesítő és a szárított petrezselyem, amit legszívesebben kitiltanék mindenhonnan. A kényelem nagy úr, pedig egy kis bátorság csodákra képes, nem kell félni a változástól. A másik sarkalatos pont a tisztaság, pontosabban annak hiánya. Tanulságos képsorok lesznek minden adásban, azt megígérhetem" – tette hozzá a séf.