A Forma-1 rajongók és néhány szakmabeli is cikinek találja, hogy a Lotus bevállalja egy 26 éves, igencsak szemrevaló, és férfimagazinok oldalain is megfordult pilótanő alkalmazását. Egyelőre ugyanis nem sokan hisznek benne, hogy az ultradögös Carmen Jorda hasznos tagja lesz a csapatnak.

Az Efpluszegy.postr.hu blog szerint a Lotus megirigyelte az extra figyelmet, amely a Williams istállónak jut a tesztpilótanő Susie Wolff szerepeltetésének apropóján, ezért az enstone-i együttes is behúzott egy csinos hölgyet, mégpedig a GP3-ban is megfordult Carmen Jordát.

Hány szexi pilótanőre van szükség a fejlesztéshez?Forrás: Instagram/carmenjorda

A fiatal nő szerződtetése már a csütörtöki tesznapon kiszivárgott a Circuit de Barcelona-Catalunya paddockjában, a Lotus pedig napközben meg is tette nagy a bejelentést. Ahogyan arra számítani lehetett, a gárda ugyanazt a fejlesztőpilóta szerepkört szánja neki, amelyben egyébként Susie Wolff is tevékenykedik a Williams kötelékében: a Mercedes-sportigazgató felesége általában a szimulátorban vezetget, ám alkalomadtán tesztelési feladatokat is kap. A Lotus tájékoztatása szerint pedig ugyanez vár a 26 esztendős Jordára is.

Forrás: Instagram/carmenjorda
!
A pilótanő, akinek egyébként az édesapja is autóversenyző volt, korábban megfordult a spanyol F3-as bajnokságban, az Euro F3 open szériában, az Indy Lights-ban, az utóbbi három szezont pedig a GP3-as bajnokságban töltötte. Világraszóló eredményekről azonban az ő esetében nem lehet beszélni...
Forrás: Instagram/carmenjorda

Matthew Carter ügyvezető igazgató túláradó lelkesedéssel beszélt az új szerzeményről: "Carmen friss megközelítést hoz a csapathoz. Erős programot dolgoztunk ki a számára, amelynek keretein belül ott lesz velünk a nagydíjakon és sok időt tölt majd a kifinomult enstone-i szimulátoros létesítményünkben. Különleges tagja lesz a csapatunknak, és már várjuk, hogy hozzásegíthessük céljai eléréséhez, illetve hasznosítsuk a meglátásait az E23 Hybrid fejlesztése során" - fogalmazott a Lotus-főnök.

Carmen Jorda:
Tudom, hogy ez csak a kezdet és a legnagyobb kihívás még hátravan, de óriási megtiszteltetés, hogy tagja lehetek egy ilyen nagy múltú csapatnak. Ez csodálatos eredmény, ugyanakkor csodálatos lehetőség is, amely a mostaninál nagyobb, jobb dolgokhoz vezethet.