Megszüntette a költségvetési csalás vétségének gyanúja miatt megindított eljárást az V. és XIII. kerületi Ügyészség Deák Bill Gyulával szemben, mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható a terhére rótt bűncselekmény elkövetése. 

Ha beigazolódott volna a gyanú, akkor két évig terjedő szabadságvesztés fenyegette volna a legendás énekest, bár feltételezni lehetett, hogy elmarasztaló ítélet esetén is megúszhatja a számlabotrányt felfüggesztettel.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

"Védencem az eljárás során elmondta, hogy a vezetésével működő gazdasági társaság kizárólag olyan számlákat könyvelt, amelyek mögött valós teljesítés volt, így bűncselekményt nem követett el" - tájékoztatta a Blikket dr. Juhász M. Gábor ügyvéd, és hozzátette, a nyomozást megszüntető határozat indokolása szerint az énekes vallomását a nyomozás adatai nem cáfolták, így az ügyészség maga döntött a büntetőeljárás megszüntetése mellett.

"Nem tagadom, nagyon örülök, hogy ez végre lezárult, mert sok felesleges kellemetlenséggel járt" nyilatkozta  Deák Bill Gyula, akit decemberben állítottak elő a NAV bűnügyi főigazgatóságának központi nyomozó főosztályán, és emiatt rövid időre rabosították. "Teljesen vétlennek tartom magam. Nem tehettem róla, hogy problémás számlákat kaptam, de végig meg voltam győződve az ártatlanságomról, és biztos voltam benne, hogy kiderül az igazság. (...)Csak a becsületem érdekel" - szögezte le.