Ahogy már beszámoltunk róla, szándékosan vezette a földnek Andreas Lubitz másodpilóta a Germanwings-gépet, amely 150 emberrel a fedélzetén zuhant le a francia Alpokban. A rendőrség kiégésre és depresszióra utaló nyomokat talált a csütörtöki házkutatás során. Lubitz exbarátnője titkolózónak és gyötrődőnek nevezte a férfit, akinek a szülei a tragédiát követően teljesen összeomlottak. 

Időközben az is kiderült, hogy a lezuhant Germanwings-gép másodpilótája megszállottja volt a francia Alpoknak, jól ismerte a katasztrófa helyszínét, ahol már vitorlázórepülővel korábban többször is átrepült - mondták a férfi németországi vitorlázórepülő egyesületének tagjai a Le Parisien című francia napilapnak, írja az Origo. A montabauri egyesületi tagok szerint Andreas Lubitz többször is járt a baleset helyszínétől légvonalban néhány percre található Sisteron repülőklubjában.

Forrás: Twitter

A gép másodpilótája korábban arról beszélt, hogy egy napon valami olyat fog tenni, ami után mindenki emlékezni fog a nevére - mondta a férfi volt barátnője a Bild című német lap szombati cikke szerint. Az exbarátnő, egy 26 éves légiutas-kísérő "gyötrődőnek" és "titkolózónak" nevezte Andreas Lubitzot, aki a hatóságok szerint valószínűleg szándékosan vezette hegyoldalnak a vele együtt 150 embert szállító repülőgépet kedden a francia Alpokban.

A tragédiát követően teljesen összeomlottak Andreas Lubitz szülei. Az apa szavait Bernard Bartolini, a katasztrófa közelében lévő kisváros, Prads-Haute-Bléone polgármestere tolmácsolta a nyilvánosság felé. Bartolini elmondta, hogy a másodpilóta édesapja egy olyan ember, akinek az élete romokban hever. Mint fogalmazott: "Hihetetlenül sajnálom őt, nemcsak azért, mert elvesztette szeretett fiát, hanem azért is, mert a fia ekkora tragédiát okozott". Hogy az édesanyja mit mondott neki, arról nem beszélt a polgármester. És nem tudni azt sem, tudtak-e arról, hogy milyen állapotban van a gyerekük. A szülők nyilatkozatáról bővebben itt olvashatsz