Miért lett öngyilkos, és miért vitt magával sok más embert is a halálba Andreas Lubitz, a Germanwings-gép másodpilótája? Ilyen és ehhez hasonló kérdések, és az ezekre való válaszok foglalkoztatnak most mindenkit. Napról napra új információk látnak napvilágot az ügyben, amelyek csak icipici részei lehetnek az igazságnak. 

A Bild am Sonntag szerint a férfi nem csupán depressziós volt, hanem súlyos szembetegsége miatt a vakságtól is tartania kellett. A tragédia után a szülők összeomlottak, és az is kiderült, nem tudták, milyen állapotban van a fiuk. Lubitz kollégája pedig arról beszélt, hogy a férfi minden vágya az volt, hogy transzkontinentális járatit vezessen, ami, ha megtörténik, még több emberáldozattal járhatott volna

Forrás: MTI/AP/Michael Müller

A Bild am Sonntag friss hírei szerint a szerint a 27 éves fiatalember barátnője valószínűleg várandós. Az angol és matematika szakos tanárnő ugyanis néhány hete mondta el diákjainak, hogy gyereket vár. A másodpilóta együtt élt a barátnőjével Düsseldorfban. A Der Spiegel hírmagazin szerint azt tervezték, hogy összeházasodnak.