Még több embert akart megölni Andreas Lubitz, a Germanwings-gép másodpilótája

Forrás: MTI/AP/Michael Müller -
Andreas Lubitz repülőgép-szerencsétlenség Germanwings
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az volt az álma, hogy egy Boeing 747-est vagy egy Airbus A380-ast vezet, de betegsége miatt valószínűleg sosem lehetett volna pilóta Andreas Lubitz. A szerencsétlenül járt Germanwings-gép utolsó perceiről készült hangfelvétel leirata döbbenetes részleteket rejt.

Még több embert akart megölni Andreas Lubitz, aki 150 emberrel a fedélzetén az Alpok szikláinak vezette a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatát. A 27 éves másodpilóta egyik kollégája a német Bild napilapnak azt mesélte, hogy a katasztrófa előtt három héttel repült együtt Lubitzcal, és olyannyira megbízott a teljesítményében, hogy egyedül merte hagyni a pilótafülkében.„A képzéséről mesélt és arról, mennyire boldog volt. Elmondta, hogy transzkontinentális járatot akart vezetni és kapitány akart lenni” – emlékezett vissza Frank Woiton.

Forrás: MTI/AP/Michael Müller


Az azonban egyre valószínűbb, hogy Lubitz előre eltervezte tettét. A Bild megszerezte a Germanwings-járat utolsó perceit rögzítő fekete doboz leiratát. Az eszköz a pilóták közti beszélgetést rögzítette, a repülési adatokat tartalmazó dobozt eddig még nem találták meg a katasztrófa helyszínén. Az utolsó percekről az Origón olvashatsz részletesen.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy mi történik a pilóták pszichológiai vizsgálatánál IDE kattints!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.