Húsvét vasárnap és hétfő: készülj a hózáporra!

Forrás: Thinkstock -
időjárás hózápor húsvét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2015 húsvétjára, április 5-ére és 6-ára nem sok jót ígérnek a meteorológusok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap az ország déli harmadán erősen felhős lesz az ég, és csak rövid időre süt ki a nap, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Délen néhol kisebb eső, máshol zápor, hódarazápor alakulhat ki. Az északkeleti, északi szél napközben többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 11 fok körül valószínű. Késő estére 1, 8 fokig hűl le a levegő.

Forrás: Thinkstock

Hétfőn napközben erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, majd estétől kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Napközben elszórtan valószínű zápor, néhol hózápor, éjszaka azonban több helyen lehet eső, esetleg havas eső. Erős, olykor viharos lesz az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, 3 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 11 fok körül várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.