Magyar börtönpokol című könyve kapcsán nyert pert a Budapest Fegyház és Börtön Zrt.-vel szemben Stohl András és a kötet írója, Kökény-Szalai Vivien.

 

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, Stohl Andrást a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága jelentette fel nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt a Magyar börtönpokol című könyvében leírtakért.

A kötet írónőjét, Szalai Vivient is beperelték, a bíróságtól pedig kérték, hogy tiltsák be a további megjelenést, marasztalják el az alpereseket, és ítéljenek meg ötmillió forintos kártérítést. A másodfokú bírósági eljárás csütörtökön zárult le, a jogerős ítélet szerint a színész és az újságíró két mondatért ugyan bocsánatkéréssel tartoznak, de nem kötelesek kártérítést fizetni azért, hogy a Magyar bötönpokol című könyvben az intézményekben zajló brutális állapotokról írtak - írja a Bors

Forrás: Rostás Bianka/Life.hu

Ez elsősorban az ügyvédek, dr. Csapó Péter és dr. Kutasi Balázs diadala, de én is nagyon örülök az ítéletnek. Eddig is azt mondtam, hogy nem írtam valótlant, minden igaz volt" – mondta Stohl.