Pozitív szavakat festettek egy budapesti falra

Forrás: Poli-Farbe -
művész szavak pozitív Kozák Danuta fal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhanyagolt I. kerületi falakra a Színes Város Csoport művészei festettek 37 pozitív szót, amellyel új jelentést adtak egy átlagos kerítésnek.

Az I. kerületi Hegyalja út - Mészáros utca találkozásán lévő, mintegy 170 m2 felületű téglakerítés csaknem egy évtizede volt elhanyagolt állapotban. A korábbi sárgás vakolat színe elszürkült, a fal omladozni kezdett. A környék rendkívül forgalmas, így a környezetterhelés nyoma is évről évre nyomot hagyott a falon.

Forrás: Poli-Farbe

Mosoly, öröm, siker, egészség, harmónia, szeretet... – csak néhány szó azok közül, amelyekkel a jövőben találkozni fognak azok, akik a környéken járnak. A szervezők azt remélik, hogy az új fal egyfajta helyi látványossággá és találkozási ponttá fog alakulni, a fal előtt közlekedő autósokban és járókelőkben pedig jó érzést kelt majd.

„A kezdeményezésünk akkor éri el a célját, ha ezek a szavak és mögöttes tartalmuk újra a hétköznapi beszéd részévé válnak, s a kerületben élők büszkék lesznek arra, hogy Magyarország első pozitív fala náluk valósult meg" – mondta el Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára.

Magyarország első pozitív falát a Színes város mozgalom önkéntesei mellett Kozák Danuta, többszörös olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Antal és Varga Antal, az I. kerület alpolgármestere adta át a nagyközönség számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.