102 ezer rajongót tudhat magáénak Cooky, ami rádiós műsorvezetői szinten jelentős szám. Cookyt nem csak a zeneimádók követik, de a repülés szerelmesei is nagy kedvelői. 7 év után megszerezte a hivatásos pilótaengedélyt, most pedig megreptetné egyik rajongóját.

A rádiós műsorvezető letette az utolsó vizsgát, így megkaphatja a kereskedelmi pilóta szakszolgálati engedélyt. Június elején szeretné meghálálni a rajongóinak, hogy kitartottak mellette, egyiküket kényeztetni fogja. 

Forrás: Facebook/Cooky

„Úgy gondoltam, hogy ki fogok sorsolni egy repülést a tököli repülőtérről, természetesen velem. Egy Diamond 42 –es típusú, kétmotoros kisgéppel vinném el egy körre a nyertest, Budapest fölött és a Velencei-tó felé. Ez egy remek kis gép, a kereskedelmi pilóták ezen tanulnak, és nem kell majd izgulni, van benne robotpilóta is" – magyarázta Cooky, aki már beadta a jelentkezését nagy légitársaságokhoz.

Kapcsolatban állok több légitársasággal. Mindegyik légitársaságnál a kapitányok tanítják az új pilótákat, hogy hogyan megy a közös munka a fülkében. Az Airbuson nagyon megdicsért a kapitány, hogy szépen csináltam a feladatot" - lelkendezett Cooky, akinek munka mellett 7 évébe telt megszereznie a képesítést.  

„Tudom, hogy az emberek nem tudják elképzelni, hogy aki bohóckodik adásban, az hogyan tud komoly munkát végezni. A pilótavizsgánál nem érdekes, hogy ki vagy, ha nem tudod a feladatot tökéletesen megoldani, akkor bárki lehetsz. Ha komolykodom, akkor Christian, és nem Cooky vagyok.”