Meghozta döntését a médiatanács az Éden-ügyben: eljárást indít a TV2 ellen a műsor miatt.

A megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú bemutatása, az emberi méltóság megsértése és a korhatár-besorolás helyessége is kérdéses volt a TV2 Éden Hotel című műsorában - ezek miatt indít eljárást a csatorna ellen a médiatanács. Az eljárásra 40 nap áll rendelkezésre, amely 30 nappal hosszabbítható meg - ez idő alatt születhet döntés.

Éden Nóri, akit a kérdéses adásban szexuálisan zaklattakForrás: www.tv2.hu

Ahogyan arról korábban a Life.hu is beszámolt: a szerv az Éden Hotel április 24-ei adása miatt folytatott hatósági ellenőrzést, melyben Éden Gábor szexuálisan zaklatta Éden Nórit. 

A TV2 múlt szerdai közleményében elismerte hibáját, és elnézést kért a képernyőre kerültek miatt. Kijelentette, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóságshow-t.

A korábban több civil szervezet, illetve párt által is kifogásolt, szexuális bántalmazásnak minősített jelenettel kapcsolatban azt írták, sem a sorozatot gyártó cég, sem a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, amikor a kérdéses helyzetet látták és értékelték. Ezért a képernyőre kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzéséért felelős kreatív osztály vezetője és a tartalom átvételéért felelős szerkesztője írásbeli figyelmeztetést kapott.