A Vodafone felfüggeszti a TV2-n tervezett hirdetéseit - Tiltakoznak az erőszak ellen

Forrás: AFP/Tobias Schwarz -
TV2 erőszak Vodafone Éden Hotel 3 Éden Hotel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Vodafone Magyarország is tiltakozik az Éden Hotel április 24-i adásában látható jelenetek, illetve a csatorna történtekhez való hozzáállása ellen. A cég sajtóközleményben foglalt állást, és közölte: felfüggesztették a hirdetéseket, amelyeket a TV2-re terveztek. 

Az óriáscég a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesülettel karöltve, a „Vodafone a nők biztonságáért" program keretében vesz részt a női jogok védelmezésében. Kötelességüknek érzik, hogy megszólaljanak az ügyben.

Forrás: AFP/Tobias Schwarz

"A cég állást foglal az erőszak minden formája ellen, és az emberi jogok védelme, valamint az ezekkel kapcsolatos európai normák betartása érdekében" - olvasható a közleményben. - "A Vodafone Magyarország vállalati etikai kódexe nem engedi meg, hogy üzleti kapcsolatot tartson fenn olyan cégekkel, akik ezen normákat nem tartják be. Ezért, mint az egyik legnagyobb magyarországi hirdető kijelenti, hogy a TV2-n új kampányt nem indít, a jelenleg tervezett kampányai előkészítését pedig felfüggeszti mindaddig, amíg a csatorna által ígért, az üggyel kapcsolatos belső vizsgálatának eredményét transzparens módon nyilvánosságra nem hozza, és világos állásfoglalásban nem garantálja, hogy a jövőben műsoraiban a női jogokat maximális tiszteletben tartja és tartatja, valamint mindent megtesz az ezzel kapcsolatos törvények és etikai normák betartása és betartatása érdekében."

Ahogyan arról korábban a Life.hu is beszámolt: a biztosítékot sokaknál az Éden Hotel pénteki adása verte ki, melyben Éden Gábor szexuálisan zaklatta Éden Nórit, aki minden erejével próbálta elhárítani a férfi közeledését. Már a médiahatóság és a TV2 is vizsgálja, hogy történt-e erőszakos közösülésre irányuló próbálkozás a műsorban,.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.