Országszerte már több mint 450 fagylaltozó csatlakozott az idei magyar kézműves fagylalt napja programjához. Ma ismét féláron kínálják a jeges édességet a fagyik szerelmeseinek. Irány fagyizni!

Róth Péter fagylalttechnológus, a rendezvény egyik főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy a május 8-i dátum szimbolikus, hiszen a hónapot jelölő római szám, a V fagylalttölcsért, a 8-as szám pedig 2 gombócot jelképez.

Forrás: Thinkstock

"Ahogy például a torkos csütörtök rendezvény, úgy mi is igyekszünk visszaterelni az embereket a hazai vendéglátáshoz. Szükség van arra, hogy visszatérjenek a botra fagyott jégkrémtől a kézműves és jó minőségű fagylaltokhoz" - fejtette ki Róth Péter.

A szervező szerint ma Magyarországon nagyjából 1500 cukrászda és fagylaltozó működik. Idén 453 fagyizó csatlakozott az akcóhoz. 

Az akcióban résztvevő fagylaltozók egy része amellett, hogy féláron kínálja termékeit, azt is vállalta, hogy ajándék fagylalttal kedveskedik egy-egy választott gyermekintézményben, kórházban, egyéb intézményben, melynek nevét az üzletben is feltüntetik.
A programban résztvevő fagylaltozók listája megtalálható az esemény Facebook-oldalán, ITT