Nem érdemes eltenni az esőkabátokat! A következő napokban is tartogat még néhány meglepetést az időjárás.

Csütörtökön a nap első felében főként az ország északi felén várható eső, helyenként intenzív záporeső és felhőszakadás is kialakulhat – írja az Origo az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján.

Forrás: Thinkstock

A délutáni órákban a főként déli és északkeleti részeken kell esőkre és zivatarokra számítani. Többfelé megélénkülhet a szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul, estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken többfelé megvastagodik a felhőzet, esőre az ország délnyugati felében lehet számítani. A hőmérséklet jelentősen visszaesik: a legmagasabb 15 és 21 fok, a legalacsonyabb 4 és 14 fok között várható.

Divatozz esőben is!
Néhány jól megválasztott kiegészítő nem csupán a napodat, hanem az egész megjelenésedet is feldobhatja - még a vizes, nyirkos, latyakos időben is. A Life.hu divattipjeiértkattints ide!

Hétvégére már több napsütésben lehet részünk: szombaton már csak délelőtt számíthatunk egy-egy esőre, záporra, a nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között, az éjszakai 9 és 14 fok között alakul. Több felhőre számíthatunk vasárnap, záporra és zivatarra azonban csak az ország északkeleti részén élőknek kell számítaniuk. A várható hőmérséklet 8 és 13, illetve 19 és 25 fok között alakul.