Károlyt és Vilmost is megölte volna egy fanatikus, hogy Harry ülhessen a trónra

Forrás: AFP/John Stillwell -
elfogás vád király Egyesült Királyság Károly herceg robbanóanyag uralkodó Vilmos herceg terrorcselekmény megölés bíróság Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elfogták azt a férfit, aki a brit királyi család két trónörököse ellen tervezett merényletet azért, hogy a vörös hajú Harry herceg lehessen a király.

Terrorcselekmény vádjával állították bíróság elé Mark Colborne-t, aki a brit trón két várományosának, Károly hercegnek és Vilmos hercegnek a megölését tervezte – írja a The Telegraph.

Forrás: AFP/John Stillwell

A 37 éves szélsőjobboldali fanatikust féltestvére adta fel a rendőrségen, miután vegyi anyagokat és gyűlölködő feljegyzéseket talált a család southamptoni otthonában. Ezekben a dokumentumokban többek között az állam iránti mélységes ellenszenvét taglalta Colborne, továbbá, hogy vörös haja miatt úgy érzi, a társadalom peremére szorult, ezért is ültetné a szintén vörös hajú Harry herceget az Egyesült Királyság trónjára – miután apjával, Károllyal és Vilmossal is végzett.

A depresszióban szenvedő Colborne robbanószerek és mérgek után is kutatott az internetet, hogy tettét véghezvigye. A férfi tagadta a vádakat, ügye tovább folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.