Csányi Sándor magyar gazdagok leggazdagabb emberek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét Csányi Sándor vezeti a 100 leggazdagabb magyar listáját. Elkészült a Befolyás-barométer is, amely a legbefolyásosabb magyarokat állítja rangsorba. 

Idén 14. alkalommal jelent meg A 100 leggazdagabb magyar ember című kiadvány, melyet a Napi.hu készített. A lista élére ismét Csányi Sándor, az OTP első embere került, aki újabb 15 milliárddal 165 milliárd forintra gyarapította vagyonát.

Csányi Sándor Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Őt Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi 160 milliárd forinttal, majd a Fotex-csoport főtulajdonosa, Várszegi Gábor követi 115 milliárd forintos vagyonával.

Bige László Forrás: MTI/Balázs Attila

A két egykori listavezető, Demján Sándor és Széles Gábor a negyedik és ötödik helyet foglalja el. Az online erotikából meggazdagodott Gattyán György, aki tavaly bronzérmes volt, idén csak hatodik lehetett, ugyanis zárolás miatt 135 milliárdról 90 milliárd forintra csökkent vagyona.

Demján Sándor Fotó: Polyák Attila - Origo

Szigorúan szubjektív lista is készült a legbefolyásosabb emberekkel, ezt a rangsort továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök vezeti Csányi Sándor előtt, míg a harmadik helyen Simicska Lajost Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter váltotta fel.

A kétféle rangsor különbségét az magyarázza, hogy a vagyon nagysága nem feltétlenül jár befolyással, és egyes befolyásos emberek nem rendelkeznek milliárdokban mérhető vagyonnal, mégis jelentősen hatnak Magyarország életére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.