Évek óta nem lehet hallani Józsefről, Antal Imre egykori barátjáról. A művész utolsó éveiben elválaszthatatlanok voltak, együtt is éltek, míg a tévés a gyógyíthatatlan rákbetegek hospice-házába nem került. 

József ma már ritkán hagyja el a házát, nagyon nehezen mozog, és értelmileg sérült unokaöccsével él.

"Kórházba kellene mennem, csak a »gyerek« miatt nem lehet, és a kutyát sem akarom itt hagyni. Combnyaktörésem volt, és kétszer is megoperáltak, most csípőprotézist kellene berakni" – panaszolta József a Blikknek. Az idős férfi most a Balatonnál él, ugyanis szentendrei házát elárverezték. 

Fotó: MTI/Beliczay László

"Sok minden a nevemen volt, és amikor Imre kezdett tönkremenni, már nem tudtuk fizetni a részleteket. A tartozás a mai napig jön, nem tudom, azzal is mi lesz. A bank két kocsit is elvitt. Rengeteg lehet a tartozás. Én már nem is foglalkozom vele, mert nem is tudok. A 60 ezer forintos nyugdíjamra nyugodtan jöhetnek" – sóhajtott József, aki minden egyes nap gondol Imrére.

"A 43 év alatt sokszor vitáztunk Imrével, ugyanis nem vagyok egy egyszerű ember. De annyi mindenen átmentünk ketten... Nagyon büszke voltam rá, hogy úgy tűrte a súlyos betegségét. Mindennap gondolok rá, valamiről mindig eszembe jut. Például itt van a kis tányérja, rajta van, hol érettségizett. Vagy ott az a gong, Szentendrén azzal hívta a társaságot ebédelni. Próbálok nem elkeseredni, hiszem, hogy mindig lesz valahogy..." – tette hozzá.