Rozsdás, a kutya egy hónapja veszett el. Gazdái már kezdték feladni a reményt, hogy valaha megtalálják. Végül egy néhány miliméteres kis eszköz, a mikrochip segített, hogy hazakerülhessen. Ugye a te kutyádban már van mikrochip? 

"Egy hónapig élt Biatorbágyon az utcán, egy szemetes tövében Rozsdi, aki az október végi nagy viharban szökött el pátyi otthonából. Annyira félt az emberektől, hogy szinte lehetetlen volt megfogni.
A környéken lakók etették, de ez számára csak átmeneti megoldás volt. A tél közeledtével az élete is veszélyben forgott, tenni kellett valamit" -osztotta meg a kutya megtalálója, aki finom falatokkal próbálta etetni a kutyát, de az állat csak akkor volt hajlandó megenni azokat, ha az ember már nem volt a közelben.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Hamarosan közelebb ment, és már megtalálója kezéből is hajlandó volt enni. Trükkösen becsalogatta a kocsijába, hogy állatorvoshoz tudja vinni az ebet.

"Kiderült, hogy van benne chip, sőt regisztrálva is van, így Rozsdi estére már a családjánál töltötte az éjszakát, nem pedig a szemeteszsákok tövében. Aznap este még elhajtottam arra, furcsa volt látni, hogy nem fekszik ott a kis barna kutya, ahol eddig megszoktam,a fűben összegömbölyödve. De ha nincs benne chip vagy nincs regisztrálva, akkor Rozsdi most nem lehetne otthon családjával. Ezért fontos, hogy legyen regisztrálva a chip, a név, cím és telefonszám."