Szerda óta keresték a 14 éves fiút, aki eltűnt a Szent Anna-tónál. A gyerek az alsónémedi Széchenyi István Általános Iskolába járt.

A 14 éves fiú szerdán érkezett a Szent Anna-tóhoz, 36 fős csoporttal, 9 felnőtt kíséretében. Néhányan közülük úszni mentek, de mivel vihar közeledett, kijöttek a vízből.

Azt, hogy a fiú eltűnt, csak a csoportot szállító busznál vették észre. Iratait, cipőit, ruháit és táskáját a parton megtalálták a kísérők.

Forrás: www.szentanna-to.ro

A szekelyhon.ro értesülései szerint tűzoltók és búvárok kezdték keresni a fiút, akinek holttestét csütörtök reggel találták meg. 

Azt boncolás állapíthatja meg, hogy a fiú fulladás vagy szívleállás következtében vesztette életét. 

Alsónémedi polgármesteri hivatalában megerősítették az Origónak, hogy a Szent Anna-tóba fulladt gyerek a településen élt. Éppen hívásuk idején beszélt Vincze József polgármester a gyerek szüleivel – mondta Dr. Percze Tünde, a település jegyzője. Azt mondták, a tragédia miatt nagyon sok intéznivalójuk van. Azt ígérték, egy közleményt adnak ki a nap folyamán.

Az Origo helyszínen lévő tudósítóját fogadta az alsónémedi polgármester, Vincze József, aki elmondta, egyeztetett az elhunyt gyerek szüleivel. Az önkormányzat megszervezte, hogy a szülők kijuthassanak a tragédia helyszínére. Az önkormányzat autója már Erdély felé tart - tette hozzá a polgármester.

Az alsónémedi iskola diákjai és tanárai is megrendültek a tragédia hallatán. Az iskola vezetése azt mondta az Origónak, most szeretnének elmélyülni a gyerekkel együtt a gyászban. A halott diákért az iskola előtt mécsest gyújtottak.