Bántalmazták és embertelen körülmények között tartották az idős asszonyt

Forrás: Thinkstock -
ellátás rendőrség szerződés idős bántalmazás embertelen körülmény feljelentés vádlott tartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kizárta saját otthonából, verte, éheztette és embertelen körülmények között tartotta a 80 éves idős asszonyt az a kunszentmiklósi testvérpár, akik ellen most vádat emelt az ügyészség.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a 60 éves kunszenmiklósi férfi és 65 éves nővére még 2008-ban kötöttek eltartási szerződést az 1934-ben született, önmagáról gondoskodni nem tudó asszonnyal - írja a baon.hu.

A szerződés fejében a férfi ott lakhatott az idős hölgy kunszentmiklósi otthonában, cserébe a napi egy meleg ételről, a mosásról, takarításról, a sértett gondozásáról és a telek rendben tartásáról kellett gondoskodniuk.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A vádirat szerint azonban nem csupán a szerződésben foglaltakat nem teljesítették, hanem a férfi elitta az idős hölgy pénzét, verte, bántalmazta, sőt, ki is zárta őt a saját házából. Miután testvére előzetes letartóztatásba került, a nő már eleget tett gondozási kötelességének.

A rendőrséget 2014. szeptemberében értesítette a családsegítő szolgálat. A járási ügyészség a vádlottakat gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntettével, a férfi vádlottat ezen felül minősített könnyű testi sértés bűntettével vádolja. Mindketten szabadlábon védekezhetnek, az ügyben a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Repülőn randalírozott Kate Moss - rendőrök szállították le a géprőlhttp://www.life.hu/bulvar/20150608-rendorok-szallitottak-le-az-easyjet-londonba-tarto-jaratarol-kate-moss-szupermodellt.htmlÚgy tűnik, Kate Moss nem tudja kontrollálni magát, ha utazásról van szó.TV + Bulvár--Cseh Laci esküvőre készül – 8 év után elveszi barátnőjéthttp://www.life.hu/intim/20150611-cseh-laszlo-olimpiai-vilag-es-ezustermes-uszonk-eskuvore-keszul-nyolc-ev-utana-elveszi-baratnojet.htmlOlimpiai, világ- és ezüstérmes úszónk szeretne aranyéremmel hazatérni a riói olimpiáról; miközben ő versenyez, párja megszervezi az esküvőjüket.Intim--Megható: a szülei halálhírét hozó rendőr köszöntötte ballagásán a fiúthttp://www.life.hu/news/20150602-a-szulei-halalhiret-kozlo-rendor-koszontotte-ballagasan-a-vegzos-fiut.htmlKazzie Portie szüleit kevesebb, mint egy héttel a fiú ballagási ünnepsége előtt gázolta el egy részeg autós.NewsThinkstockNacsa Olivérnek nem ment el a kedve a nősüléstől, sőt "összenyitja" életét szerelmévelhttp://www.life.hu/bulvar/20150609-nacsa-olivernek-nem-ment-el-a-kedve-a-nosulestol-es-osszekoltozott-szerelmevel.htmlFérfiakról nem szoktak ilyet mondani, de Nacsa Olivér szemmel láthatóan ragyog a boldogságtól. Trendi öltözékben, korábbi súlyához képest pár pluszkilóval beszélt a Life. hu-nak szerelemről, házasságról.TV + Bulvár--Rendőr vigyázott Radics Gigire Amerikábanhttp://www.life.hu/bulvar/20150604-radics-gigire-megasztar-gyoztes-enekesnore-amerikaban-rendor-vigyazott.htmlGigire számtalan veszély leselkedett a tengerentúlon, és volt olyan eset, hogy rendőrök vigyáztak az aranytorkú énekesnőre.TV + Bulvár--Soma minden pasiját nőnek sminkeltehttp://www.life.hu/bulvar/20150610-soma-mamagesa-minden-pasijat-kisminkelte-nonek.htmlAz énekesnő olyan meglepő kijelentést tett a Hal a tortán adásában, amitől mindenkinek leesett az álla. Kiderült, nála nem tabu, ha egy pasi sminkeli magát.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.