Kizárta saját otthonából, verte, éheztette és embertelen körülmények között tartotta a 80 éves idős asszonyt az a kunszentmiklósi testvérpár, akik ellen most vádat emelt az ügyészség.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a 60 éves kunszenmiklósi férfi és 65 éves nővére még 2008-ban kötöttek eltartási szerződést az 1934-ben született, önmagáról gondoskodni nem tudó asszonnyal - írja a baon.hu.

A szerződés fejében a férfi ott lakhatott az idős hölgy kunszentmiklósi otthonában, cserébe a napi egy meleg ételről, a mosásról, takarításról, a sértett gondozásáról és a telek rendben tartásáról kellett gondoskodniuk.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A vádirat szerint azonban nem csupán a szerződésben foglaltakat nem teljesítették, hanem a férfi elitta az idős hölgy pénzét, verte, bántalmazta, sőt, ki is zárta őt a saját házából. Miután testvére előzetes letartóztatásba került, a nő már eleget tett gondozási kötelességének.

A rendőrséget 2014. szeptemberében értesítette a családsegítő szolgálat. A járási ügyészség a vádlottakat gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntettével, a férfi vádlottat ezen felül minősített könnyű testi sértés bűntettével vádolja. Mindketten szabadlábon védekezhetnek, az ügyben a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.