A yuccie az új hipszter

Forrás: Thinkstock -
hipszter yuccie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szelfi, a favágószexuális, a hipszter, a szveg, a yolo és az aputest szavakat már épp, hogy sikerült beépítenünk a szótárunkba. Most újabb szócikket kell megjegyeznünk, a yuccie-t. 

Egy David Infante nevű fickó szerint már nem is léteznek hipszterek. Hiszen a hipszerség lényege éppen az, hogy ne legyen belőlük sok, és ha már mindenki hipszter, akkor senki sem hipszter.

A bajszos, bringás, művészkávét fogyasztó, nem maintstream ruhákba öltöző hipszterek már megsértődnek azon, ha így nevezik őket. Infante szerint itt az ideje, hogy végre a nevén nevezzük a dolgokat. Ezeknek az egyedeknek az új, hivatalos neve a

Yuccie.

Azaz a Young Urban Creatives. Minden olyan fiatal, akik egy kicsit eltér a szokásostól öltözködésben, viselkedésben, vagy más a zenei ízlése, mint az átlagos, és még kreatív munkát is végez, az yuccie.

Forrás: Thinkstock

Ha esetleg a fentebb felsorolt szavak nem csengenének ismerősen, akkor se ess pánikba, elmagyarázzuk őket!

Szleng kisokos

Szelfi: önmagunkról, saját kezűleg készített fotó. Történhet mobiltelefonnal, kamerával, szelfibottal, tükörben, illetve gyakorlatilag bármilyen képmegörökítővel. Lényeg, hogy a készítőjét ábrázolja.
Favágószexuális: Metroszexuális előélet, (nem feszülős) divatos ruhák, kockás flaneling, bakancs, esetleg sapka. Edzett, szálkás test, ápolt külső, rendezett szakáll. Balta, Stihl fűrész igény szerint.
Hipszter: A hipszterek a yuccie-k elődei. Szakállas, bajszos, szemüveges, bringás, elvont arcok. Az igazi hipszterek utálják a mainstream-et, és hamarabb szerettek mindent, mint mielőtt divatos lett.
Szveg: eredetileg swag. A jó ég tudja mit jelent, de nagyon trendi. Nyersfordításban stílus.
Yolo: You Only Live Once, azaz csak egyszer élsz. Ez a modern kor Carpe Diem-je.
Aputest: Dadbod, azaz aputest az elmúlt hetek egyik legnagyobb hájpja. ITT olvashatsz róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.