A szelfi, a favágószexuális, a hipszter, a szveg, a yolo és az aputest szavakat már épp, hogy sikerült beépítenünk a szótárunkba. Most újabb szócikket kell megjegyeznünk, a yuccie-t. 

Egy David Infante nevű fickó szerint már nem is léteznek hipszterek. Hiszen a hipszerség lényege éppen az, hogy ne legyen belőlük sok, és ha már mindenki hipszter, akkor senki sem hipszter.

A bajszos, bringás, művészkávét fogyasztó, nem maintstream ruhákba öltöző hipszterek már megsértődnek azon, ha így nevezik őket. Infante szerint itt az ideje, hogy végre a nevén nevezzük a dolgokat. Ezeknek az egyedeknek az új, hivatalos neve a 

Yuccie.

Azaz a Young Urban Creatives. Minden olyan fiatal, akik egy kicsit eltér a szokásostól öltözködésben, viselkedésben, vagy más a zenei ízlése, mint az átlagos, és még kreatív munkát is végez, az yuccie.

Forrás: Thinkstock

Ha esetleg a fentebb felsorolt szavak nem csengenének ismerősen, akkor se ess pánikba, elmagyarázzuk őket! 

Szleng kisokos
Szelfi: önmagunkról, saját kezűleg készített fotó. Történhet mobiltelefonnal, kamerával, szelfibottal, tükörben, illetve gyakorlatilag bármilyen képmegörökítővel. Lényeg, hogy a készítőjét ábrázolja.
Favágószexuális: Metroszexuális előélet, (nem feszülős) divatos ruhák, kockás flaneling, bakancs, esetleg sapka. Edzett, szálkás test, ápolt külső, rendezett szakáll. Balta, Stihl fűrész igény szerint. 
Hipszter: A hipszterek a yuccie-k elődei. Szakállas, bajszos, szemüveges, bringás, elvont arcok. Az igazi hipszterek utálják a mainstream-et, és hamarabb szerettek mindent, mint mielőtt divatos lett.
Szveg: eredetileg swag. A jó ég tudja mit jelent, de nagyon trendi. Nyersfordításban stílus.
Yolo: You Only Live Once, azaz csak egyszer élsz. Ez a modern kor Carpe Diem-je.
Aputest: Dadbod, azaz aputest az elmúlt hetek egyik legnagyobb hájpja. ITT olvashatsz róla.