Magyar nő vezeti a világ legokosabb embereit

Forrás: Pécsi Tudományegyetem -
Mensa HungarIQa siker Balanyi Bibiána Egyesület Mensa intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar elnöknő vezeti a világ legintelligensebb embereit összefogó, világszerte mintegy 130 ezer tagot számláló nemzetközi Mensa szervezetet júliustól.

A Mensa nemzetközi egyesület, amelyet 1946-ban alapítottak Nagy-Britanniában. A politikamentes szervezet célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint.

Balanyi Bibiána Forrás: Pécsi Tudományegyetem

Bibiána 1994 óta tagja a Mensa HungarIQa Egyesületnek, és 10 évig volt annak elnöke. 2009-től a nemzetközi Mensa fejlesztési igazgatójává választották; 4 évet töltött ebben a pozícióban, így komoly tapasztalattal szállt versenybe a nemzetközi elnöki tisztségért – adta hírül az MTI. Balanyi Bibiána megválasztása fantasztikus siker; erős mezőnyben, a magyarországinál sokkal nagyobb taglétszámmal működő nemzeti egyesületek jelöltjeivel szemben diadalmaskodott.

Kampányában a fiatalok számára vonzóbb szervezetet, a kulturális különbségek jobb megértését és megújuló honlapot ígért. Egyszerre megtiszteltetés, kihívás és felelősség, hogy világszerte a legintelligensebb emberek többsége úgy gondolta, Bibiána a megfelelő képviselője egy ennyire sokszínű, nemzeteken és kultúrákon átívelő szervezetnek.

Július 1-jétől veszi át az elnökséget amerikai elődjétől; megbízatása 2 évre szól. A Mensa megalakulása óta ő lesz a nemzetközi egyesület 3. női vezetője, és egyúttal a valaha volt legfiatalabb elnöke.

Michelle Obama fontos ügyért kampányol Londonbanhttp://www.life.hu/news/20150616-michelle-obama-first-lady-a-lanyok-megfelelo-oktatasaert-kampanyol-londonban.htmlA first lady a Let Girls Learn (Engedjétek a lányokat tanulni) elnevezésű, férjével közösen életre hívott kezdeményezést hirdeti kétnapos londoni útján.News--A nagyvilágból: Káprázatos fotók egy kínai szellemfalurólhttp://www.life.hu/news/20150617-elkepeszto-fotok-egy-kinai-szellemfalurol.htmlA teljesen elnéptelenedett kínai halászfalut mára már menthetetlenül belepte a gaz, és egy igazi kísértetvárosra hasonlít. News--Több ezer tengeri rák teteme borítja Kalifornia partjaithttp://www.life.hu/news/20150617-tobb-ezer-halott-rak-boritja-a-tengerpartot.htmlElképesztő jelenségnek lehetnek szemtanúi a Kaliforniában élő emberek: vörös ráktenger borítja a partot.News--Kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air egyik repülőgépehttp://www.life.hu/news/20150616-kenyszerleszallast-hajtott-vegre-a-wizz-air-egyik-repulogepe.htmlKénytelen volt megszakítani az utját a Wizz Air diszkont légitársaság egyik repülőgépe, mivel röviddel a felszállás után vették észre: repedés jelent meg a pilótafülke egyik frontális ablakán. NewsMegúszta a börtönt, mert túl kövér a celláhozhttp://www.life.hu/news/20150616-meguszta-a-bortont-a-gazolo-mert-tul-kover-a-cellahoz.htmlEgy 30 éves brit nő furcsa kéréssel rukkolt elő a bíróságon, miután balesetet okozott.News--4 métert zuhant a Debreceni Egyetem teraszáról a bulizó - Túlélte!http://www.life.hu/news/20150616-kizuhant-a-debreceni-egyetem-zenemuveszeti-karanak-teraszarol-egy-bulizo.htmlCigarettázni indult a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának teraszára a fiatalember, akit most súlyos koponyasérüléssel kezelnek a Knézy Gyula kórházban.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.