Magyar nő vezeti a világ legokosabb embereit

Forrás: Pécsi Tudományegyetem -
Mensa HungarIQa siker Balanyi Bibiána Egyesület Mensa intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar elnöknő vezeti a világ legintelligensebb embereit összefogó, világszerte mintegy 130 ezer tagot számláló nemzetközi Mensa szervezetet júliustól.

A Mensa nemzetközi egyesület, amelyet 1946-ban alapítottak Nagy-Britanniában. A politikamentes szervezet célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint.

Balanyi Bibiána Forrás: Pécsi Tudományegyetem

Bibiána 1994 óta tagja a Mensa HungarIQa Egyesületnek, és 10 évig volt annak elnöke. 2009-től a nemzetközi Mensa fejlesztési igazgatójává választották; 4 évet töltött ebben a pozícióban, így komoly tapasztalattal szállt versenybe a nemzetközi elnöki tisztségért – adta hírül az MTI. Balanyi Bibiána megválasztása fantasztikus siker; erős mezőnyben, a magyarországinál sokkal nagyobb taglétszámmal működő nemzeti egyesületek jelöltjeivel szemben diadalmaskodott.

Kampányában a fiatalok számára vonzóbb szervezetet, a kulturális különbségek jobb megértését és megújuló honlapot ígért. Egyszerre megtiszteltetés, kihívás és felelősség, hogy világszerte a legintelligensebb emberek többsége úgy gondolta, Bibiána a megfelelő képviselője egy ennyire sokszínű, nemzeteken és kultúrákon átívelő szervezetnek.

Július 1-jétől veszi át az elnökséget amerikai elődjétől; megbízatása 2 évre szól. A Mensa megalakulása óta ő lesz a nemzetközi egyesület 3. női vezetője, és egyúttal a valaha volt legfiatalabb elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.