A kubai állam speciális bánásmódban részesítette a magyar táncegyüttes tagjait, a  4 for Dance tagjait, akik Havannán és Santa Clarán léptek fel hatalmas sikerrel.

Az idén tízéves jubileumát ünneplő 4 for Dance táncegyüttes a havannai Magyar Nagykövetség meghívására Havannán és Santa Clarán adott két, teltházas előadást, amelyeknek végén a közönség állva tapsolta meg őket. Az Illés Dániel, Enyedi Péter, Bárány Kristóf és Gál Sándor alkotta formáció tagjait ott tartózkodásuk alatt végig speciális bánásmódban részesítették. 

Forrás: 4 for Dance

"Az első két éjszakát egy havannai magánszálláson töltöttük, de mivel a kubai állam védett személyekként kezelt minket, a turné további napjaira egy négy csillagos szálloda kényelmét élvezhettük. Itt minden nagykövetség hivatalos vendége különleges figyelmet és védettséget kap" - mondta Enyedi Péter, a 4 for Dance tagja, aki elárulta, hogy egy kis városnézésre is akadt idejük.

Forrás: 4 for Dance

"Nagyon sok helyen jártunk már, de Kuba hangulata, az emberek közvetlensége, a régi autók, a gyönyörű tengerpart és a salsa dinamikája nagyon elvarázsolt minket. Egy salsa bárban még a helyiek is megdicsérték tánctudásunkat, ahol egymást, saját táncainkra tanítva szórakoztunk és sajátítottuk el a kubai tánckultúra jellegzetességeit. Még az is eszünkbe jutott, hogy  valamelyik új koreográfiánkba bele fogjuk csempészni a kubai salsa mozdulatait" - tette hozzá a táncos. A kubai turné hatalmas sikerének köszönhetően a fiúk jövőre meghívást kaptak jamaikai, dominikai, kajmán-szigeteki és egy újabb kubai körútra is.