A nagy melegre és a szikrázó napsütésre még várni kell: a hétvégén több helyen marad a borult ég, több helyen számíthatunk záporra, zivatarra.

Nem várható jelentősebb felmelegedés a következő napokban - írja az Origo. Bár a nap már az ország több pontján is kisüthet hosszabb időre, a hőmérő higanyszála maximum 28 fokig kúszhat, ám a legtöbb helyen nem sokkal 20 fok felett alakulhat a nappali hőmérséklet.

Forrás: Thinkstock

Pénteken legtovább a Tiszántúlon élők számíthatnak felhős, borongós időre, az ország többi részén felszakadozik a felhőzet, számottevő csapadék azonban nem várható. A Dunántúlon és a keleti országrészben megélénkül a szél. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Szombaton már hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, délután és este azonban érdemes magunknál tartani az esernyőt: ekkor több helyen valószínű zápor. A hőmérséklet 23 és 28, illetve 10 és 15 fok között alakul.

Vasárnap reggel a Dunántúlon és a keleti országrészben élők ébredhetnek záporra, zivatarra. A szél több helyen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 26, a legalacsonyabb 12 és 17 fok között alakul.