A tegnapi, hatalmas vihar miatt több mint 3500 esetben intézkedtek a katasztrófavédők az ország egész területén, ebből 2000 esetben csak Budapesten, ahol egy halálos áldozatot is követelt a zord időjárás, többen pedig megsérültek.

Több mint 3500 esetben intézkedtek a katasztrófavédők a vihar miatt, ebből több mint 2000 esetben Budapesten - mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-nek. A viharos szélben kidőlt fák, leszakadt ágak és megrongálódott vezetékek számos helyen még jelenleg is fennakadásokat okoznak a közlekedésben. 

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A zord időjárás egy halálos áldozatot is követelt: a XIX. kerületben egy lakás pincéjében a felgyülemlett csapadékvíz miatt egy embert halálos áramütés ért - közölte.

A katasztrófavédők 29 sérültről kaptak bejelentést, több esetben gyalogosra, autóra dőltek a fák. A legtöbb esetben fakidőlésekhez hívták a tűzoltókat, de vízzel teli pincékhez, aluljárókhoz, sérült kéményekhez, tetőszerkezetekhez is kivonultak - sorolta.