Durva! Komoly sérülést okozhat a gyerekek fején a babakocsi

Forrás: Thinkstock -
probléma babakocsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét játék babakocsiból öt nem felelt meg az előírásoknak. Van olyan, ami akár súlyos sérülést is okozhat a gyerekeknek. 

Szúrópróbaszerűen tesztelt játék babakocsikat a Fogyasztóvédelmi Hatóság. Hét termékből öttel volt probléma. Mindegyik darabot Távol-Keleten gyártották.

Egy előírás határozza meg a játék babakocsik szerkezetét. Ez például azért fontos, hogy ne tudjanak véletlenül összecsukódni.

Forrás: Thinkstock

Játék közben, ha a gyermek belemászik, esetleg a kisebb testvérét beleülteti a játék babakocsiba, és az összecsukódik, akkor a gyereket fejen vagy torkon ütheti a fogantyú, ami súlyos sérülést is okozhat - írja az Origo.

A mindig dögös Tápai Szabina megmutatta gyönyörű családját: Intim fotó! http://www.life.hu/csalad/20150714-tapai-szabina-kezilabdas-szivmelengeto-csalad-fotot-posztolt-ferjevel-kucsera-gabor-kajakossal.htmlKucsera Gábor felesége igazán meghitt családi képet osztott meg: összebújós fotón pózolt izmos férjével és cuki kisfiukkal. Látszik, milyen nagy köztük az összhang.Család--Dögös örökösnők és ravasz üzletasszonyok - Íme, a világ leggazdagabb hölgyeményeihttp://www.life.hu/csalad/20150713-a-top-5-leggazdagabb-asszony-a-vilagon.htmlHa gazdag nőkről van szó, az emberek általában milliomosfeleségekre vagy jómódba csöppent örökösnőkre asszociálnak. Ez részben igaz is - ahogy listánkon is láthatod -, sok asszony szerezte vagyonát előnyös házasság vagy jómódú családja révén, de akadnak üdítő kivételek is, olyanok, akik világhírű vállalatok irányításával nagyban hozzájárultak a családi vagyon gyarapodásához.CsaládOrigoMár a harmadik gyereket tervezi Vilmos és Katalinhttp://www.life.hu/csalad/20150714-vilmos-herceg-es-katalin-hercegne-ujabb-gyereket-terveznek.htmlKét hónapja született meg a hercegi pár második gyermeke, Sarolta hercegnő, akinek édesapja, Vilmos máris kétes utalásokat tett egy lehetséges harmadik csemetével kapcsolatban is.Család--Elbűvölő képet posztolt pocakjáról a félidős Tatár Csillahttp://www.life.hu/csalad/20150714-elbuvolo-kepet-posztolt-pocakjarol-a-felidos-tatar-csilla.htmlRohan az idő. Mintha csak néhány nappal ezelőtt jelentette volna be Tatár Csilla, hogy babát vár, most pedig már azt is tudjuk: várandóssága felén is túl van a szép műsorvezető. CsaládOrigoHihetetlenül megható családi fotót osztott meg Berki Krisztiánhttp://www.life.hu/csalad/20150713-berki-krisztian-a-tv2-musorvezetoje-meghato-fotot-posztolt-nagymamajatol.htmlA TV2 műsorvezetője meglátogatta a szupernagyiját a kis Natasa Zselykével - a többgenerációs meeting jól sikerült, és a dédit láthatóan rabul ejtette a plüss sün.Család--Rettegett leendő anyósától a TV2 sztárjahttp://www.life.hu/csalad/20150714-nagy-adri-tartott-anyosjeloltjetol-eszmenyi-viktoriatol.htmlNagy Adrinak, a Jóban Rosszban színésznőjének Heilig Tamás a párja, akinek híres szüleitől sokáig tartott a szépség.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.