Vigyázz! Új módszerrel törik fel az e-mail fiókokat

Forrás: PhotoAlto/Gérard Launet -
Hotmail Yahoo sms Gmail jelszó bűnözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vigyázz! A Symantec amerikai biztonsági vállalat közleményben hívja fel a figyemet: egy új, eddig ismeretlen módszerrel törik fel az e-mail fiókokat. 

Az adathalászok a levelező rendszerek jelszó-helyreállítási funkcióját használva férnek hozzá a felhasználók levelezéséhez. Ez idáig a Gmail, a Hotmail és a Yahoo Mail felhasználói észlelték a támadásokat. A módszer: egy, a mobiltelefonra küldött azonosító kód kérésével jutnak be a személyes fiókokba. Egyébként a hivatalos üzenetek soha nem kérnek arra, hogy válaszolj rájuk, ha tehát ilyen üzenetet kapsz, mindenképpen kezdj el gyanakodni.

A Google gyanús tevékenységet észlelt a fiókjában. Kérjük, válaszként küldje el hatjegyű azonosítókódját, hogy megakadályozzuk az illetéktelen tevékenységet fiókjában.

Forrás: PhotoAlto/Gérard Launet

A kiberbűnözők általában nem pénzügyi visszaélésekhez (például bankkártyaadatok ellopásához) használják ezt az átverést, és nem tömegesen támadják a felhasználókat, hanem tudatosan választják ki az áldozatokat.

Napi sokk: emberfejet találtak a váci erdőbenhttp://www.life.hu/news/20150723-napi-sokk-emberfejet-talaltak-a-vaci-erdoben-a-rendorseg-nem-erositette-meg-es-nem-is-cafolta-a.htmlNemrégen egy eltűnt személy keresése okán vonult ki a váci rendőrség a váci erőség területére. Ezúttal azonban egy emberfejet találtak itt.NewsA kocsiban felejtettek egy kétéves kislányt - megfulladt a tűző naponhttp://www.life.hu/news/20150722-a-kocsiban-felejtettek-egy-keteves-kislanyt-meghalt-a-tuzo-napon.htmlA járókelők vették észre, hogy egy lezárt autóban hosszú ideje mozdulatlanul ül egy kétéves kislány, ők értesítették a mentőket és a rendőrséget. NewsThinkstockMeghosszabbították a hőségriadóthttp://www.life.hu/news/20150721-meghosszabbitottak-a-hosegriadot-pentek-ejfelig.htmlAz előrejelzés szerint a következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. News--Élő adásban ütközött össze két autó - videóhttp://www.life.hu/news/20150717-elo-adasban-utkozott-ossze-ket-auto-a-bah-csomopontnal-mikozben-az-m1-csatorna-tudositott.htmlAz M1 aktuális csatorna kollégája a helyszínről bejelentkezve tudósított épp a forgalomról, mikor a háta mögött két autó csúszott egymásba. NewsOrigoElindult a 20. Budapest Pride - több ezer felvonuló kampányol az elfogadásért http://www.life.hu/news/20150711-elindult-a-budapest-pride-tobb-ezer-felvonulo.htmlHuszadik alkalommal rendezték meg idén a Budapest Pride-ot, amely nemcsak egy felvonulás, hanem egy egyhetes, feminista és antirasszista szemlélettel működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű rendezvénysorozat, amely a rendszerszintű és hétköznapi hátrányos megkülönböztetés ellen küzd. NewsMegdőlhet a 41,7 fokos melegrekord! A hétvége csak a bemelegítés volthttp://www.life.hu/news/20150705-megdolhet-a-41-7-fokos-melegrekord.htmlA hétvége forrósága csak a kezdet volt: jövő héten megdőlhet a 41,7 fokos melegrekord is.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.