Fájó szívvel lép estéről-estére színpadra Horgas Eszter, akinek hamarosan a Hungary's Got Talent zsűrijében is helyt kell állnia. Elvesztette egyik imádott családtagját, Rézit.

Szavakat is alig talál fájdalmának kifejezésére Horgas Eszter, pedig lélekben már korábban felkészült a családi tragédiára. Hat héttel ezelőtt, amikor interjút készítettem vele, megemlítette, hogy mennyire aggódik kiskutyájáért, aki halálos beteg.

Rettegett attól a pillanattól, hogy az apró kis szőrgombóc magába fordul, ha koncertkörútra indul és szerető gazdája nem lesz folyamatosan mellette. Legkönnyebben az ő kezéből vette be az életmentő gyógyszereit, amik átmeneti jobbulást hoztak számára. Nem sokáig.Tegnap temették el a kertben Rézit.

Forrás: Facebook/Horgas Eszter

"Áprilisban derült ki, hogy imádott kutyusom rákos. Megvettem neki mindent, ami az állapotát javíthatja vagy könnyítheti, sokat voltam vele, nagyokat sétáltunk, beintettünk a ráknak. Jobban is lett. Féltettem nagyon, hogy ne legyen sokat egyedül és sajnos be is jött a félelmem. A Hungary's Got Talenttel két és fél hetet forgattunk, majd utána 10 napra koncertkörútra indultam és ő elkezdett begubózni.

Teljesen lefogyott az 5 kilós kutyus és már nem szaladt ki elém farkcsóválva üdvözölni. Tegnap előtt elkezdett fuldokolni, kimentem vele a kertbe játszani, de nem is maradt velem, annyira rosszul volt. Reggel bevette még a gyógyszerét, majd amikor gyakorolni kezdtem, rángógörcsöt kapott. Kijött az orvos és megkért, hogy ne csináljam tovább, ez a történet már csak rólam szól. Hazajött a család és elbúcsúztunk egymástól. A kertben temettük el" – emlékezett vissza a fuvolaművésznő, akit nagyon megviselt a kiskutya halála.

"Nagyon közel álltunk egymáshoz, együtt gyakoroltunk, mindig befeküdt közénk, ha szólt a zene. Mamiként tekintett rám, nekem pedig olyan volt, mint egy gyerek. Tegnap is úgy koncerteztem, hogy igyekeznem kellett, ne bőgjem szét az előadást. Nagyon nehéz. Bíztam benne, hogy karácsonyig élni fog, együtt tudjuk tölteni a szeretet ünnepét. Ennek az apró kiskutyának csodálatos lelke volt, nem is tudtam elképzelni, hogy egy kicsi állat egyenjogú családtaggá válhat. Életem szinte minden fontos momentumában ott volt velem ez a finom lelkű, szeretetgombóc. Mindenki imádta. 13 és fél évet élt boldogságban, szeretetben" – tette hozzá Eszter, aki jövő héten Kapolcs után görög, török, szicíliai és máltai körútra utazik koncertezni.