Le a kalappal: Hargitai Bea nagyon szigorú és következetes édesanya lett

édesanya következetesség kisfiú Hargitai Bea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori modell, Hargitai Bea édesanyaként is olyan sikeresnek mondhatja magát, mint pályája csúcspontján. Gyereknevelésből nálunk csillagos ötöst kapott!

Hargitai Bea májusban adott életet kisfiának, Jasonnek, akiről rendszeresen posztol fotókat a közösségi oldalán. A képekről egy boldog és mosolygós édesanya köszön vissza, aki hol a babával, hol pedig barátnőivel múlatja az időt, és akin semmiféle nyoma sincsen az első csemetével járó álmatlan éjszakáknak. Megkérdeztük, hogy csinálja.

„Bátran kijelenthetem, megszültem a tökéletes emberpalántát! Ez nem vicc, az első hetekben komolyan megdolgoztam azért, hogy így legyen. Nem szabad félni a gyerekedtől. Természetesen a kisfiam születése után volt egy-két olyan hét, amikor fogalmam sem volt, mi történik. Nem tudtam miért sír a baba, ami általában normális dolog, de azt nem gondoltam, hogy az egész napos bömbölés az jó. Szakkönyveket olvastam, amik sok mindenre megtanítottak, mellette az ösztöneimre és baba igényeire is nagyon odafigyelek, majd a kettőt ötvözöm össze. Mindig is makacs, nagyon határozott és következetes voltam, és ezt a tulajdonságomat a gyereknevelésben is kamatoztatom. Jason sem úgy született, hogy azonnal tudta, hogyan kell úgy viselkednie, hogy mindenkinek jó legyen. Hetekig nagyon keményen megdolgoztam, hogy így legyem. Következetesen vittem végig az első heteket, cserébe a pár hét munka után viszont évekig nem lesz problémám” – magyarázta Bea, aki nyugodtan végigalussza az éjszakákat a 11 hetes baba mellett.

Forrás:Instagram/Hargitai Bea

„Nem adom be a derekamat, amikor sír. Ez a következetesség meg is hozta a gyümölcsét. Egy 10 hetes kisbaba képes 10-12 órát aludni, ha megtanítod rá. Ő három nap alatt megtanulta, elég volt kitartónak lenni. Az első gyerekes anyukák szíve megszakad a bömbölő gyerektől, de nem szabad feladni, ez a lényeg. Megtanítottam, hogy magától elaludjon a saját ágyában, nem hintában vagy kézben altatom el. Este 8 órakor lerakom, 11-kor csak azért ébresztem fel enni, hogy ne apadjon a tejem el. Reggel 7-körül kel fel. Nem vagyok fáradt, nem vagyok lelakva, tele vagyok energiával, mert tudok aludni. Nem akartam, hogy hároméves korában is éjszaka háromszor felkeljen, ez senkinek sem lenne jó. Sem nekem, sem a házasságomnak, sem neki” – magyarázta Bea, akinek elszántságától leesett az állunk.

„Napközben háromóránként szopizik, és tervezem sokáig megtartani ezt a szokását. Nagy baba, már 6 kiló 11 hetesen. Nagyon odafigyeltem arra is, hogy jól szopjon, nem volt gond sohasem a cicimmel. Nyilvánosan is megetetem, van egy nagy kendőm, amivel letakarom magamat.

Forrás: Instagram/Hargitai Bea

A szoptatást nagyon kulturáltan meg lehet oldani. Hogy elég tejem legyen, és sokáig, nem diétázom, és még a csoki is belefér az étrendembe. Tegnap megettem egy fél üveg csokikrémet. Attól, mert van egy kisbabád és szoptatod, nem kell otthon maradnod a négy fal között, nyugodtan el lehet menni. Voltunk már strandon is, amit a férjem két lánya is nagyon élvezett, és persze én is. A napokban barátaink érkeztek Amerikából, velük eljárunk várost nézni. Elővesszük a babakocsit, amiben tud Jason hason feküdni, ugyanis ezt szereti, és irány a város. Olyan is van, hogy két szoptatás között a barátnőimmel találkozom. Kipihenten, frissen és energiával telin, ugyanis aludtam az éjszaka" – nevetett vidáman Bea, akinek az alakján nem látszik, hogy pár hete adott életet egy kisfiúnak.

„A terhességem alatt híztam pár kilót, nem csak a hasam nőtt. A szülés után egy héttel a túlsúlyom 75%-a már lement. Hat hét kellett ahhoz, hogy visszaálljon a szervezetem. Még érzem, hogy van rajtam egy kis többlet, de nem kilókban, hanem a nadrágjaimon, amik kissé szorítanak. Később majd szeretnék az eredeti méreteimhez visszatérni” – tervezget Bea, akit semmiképpen sem kell egy kőszívű anyaként elképzelni.

Forrás: Facebook/Hargitai Bea

„Elolvadok tőle, ha a kiságya fölött állok. Ránézek, és sírhatnékom támad a boldogságtól. El sem tudom képzelni, hogy volt előtte is életem. 32 évig fölkeltem, és mi értelme volt a napomnak? Furcsa érzés. Hiába vagyok hozzászokva, hogy gyerekek vesznek körül, más, mint a férjem lányaival. Mindig próbáltam velük barátként viselkedni, nem neveltem őket. Jasonnek viszont az anyukája vagyok, nem a barátja.”

Többet nem zenél? Új szakmát tanul a közkedvelt DJ, Metzker Vikihttp://www.life.hu/sztarok/20150730--uj-szakmat-tanul-a-kozkedvelt-dj-metzker-viki-sminkes-lesz.htmlNem csak az az újdonság Metzker Viki életében, hogy egyre több tetoválás díszíti a testét. A közkedvelt DJ új szakmát tanul. Vajon felhagy a zenéléssel?TV + SztárokOrigoBereznay Tamás: Nem járok vissza az átalakított éttermekbehttp://www.life.hu/sztarok/20150731-bereznay-tamas-nem-jarok-vissza-az-atalakitott-ettermekbe.htmlÖn kíváncsi lenne, hogy A konyha ördöge, Bereznay Tamás által átalakított éttermek vajon megfogadták-e a sztárséf tanácsait ? Mi igen, de az meglepett, hogy Bereznay nem tartja a kapcsolatot a legtöbb, megmentett vendéglátó egységekkel. TV + SztárokOrigoNem fogsz hinni a szemednek: Király Linda nagyon sokat fogyotthttp://www.life.hu/sztarok/20150730-nem-fogsz-hinni-a-szemednek-kiraly-linda-nagyon-sokat-fogyott.htmlKirály Linda hiába jelent meg a szokásos földig érő, fekete lepelben Lakatos Márk szeretetkampányának nyitórendezvényén, nem tudta elrejteni alakját. Nagyon sokat fogyott az énekesnő, de azt nem árulta el, hogy mennyit.TV + SztárokFotó: Zsigmond László/Life.huVajna Timi maga alá gyűrt ezer lóerőt, és nem sikítotthttp://www.life.hu/sztarok/20150729-vajna-timi-maga-ala-gyurt-ezer-loerot-es-nem-sikitott.htmlVajna Timinek végre nem kellett visszafognia magát, tövig nyomta a gázt, és csikorgatta a kerekeket. Mindezt nem is egy sportkocsival, hanem egy hatalmas kamionnal tette.TV + SztárokOrigoDúl a szerelem Demcsák és új párja közötthttp://www.life.hu/sztarok/20150729-dul-a-szerelem-demcsak-es-uj-parja-kozott.htmlDemcsák Zsuzsát hatalmas meglepetés fogadta a repülőtéren. Szerelme várta a külföldi munkából hazatérő műsorvezetőt. TV + Sztárok--Csodás helyen nyaral a TV2 sztárja: Hangulatos fotót posztolt!http://www.life.hu/sztarok/20150728-pal-denes-a-the-voice-gyoztese-csodas-helyen-nyaral.htmlÚgy tűnik, a The Voice győztese végre kipihenheti magát.TV + Sztárok--Ki a család diktátora? http://www.life.hu/csalad/20150729-hadas-kriszta-jegyzete-ki-a-csalad-diktatora.htmlAz elején elhatároztam, nem leszek őrmester. Nem fogom a gyerekeket és a férjemet pontos időbeosztás szerint vezényelni. A megfelelő időben ébreszteni, etetni, szórakoztatni, fürdetni, altatni, mert a család nem vekker, nem atomóra. Azt gondoltam, én azért sem leszek a mi közös filmünk sebhelyes arcú, villogó tekintetű, rekedt hangon irányszavakat szóró rosszfiúja, pontosabban rosszlánya. Mindezeket laza és felvilágosult anyai bölcsességemen kevélyen kérődzve gondoltam el. De aztán mégis kicsit másképp alakult. Nem szeretem a negatív, hálátlan szerepet, de már rám égett.CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.