Az egykori modell, Hargitai Bea édesanyaként is olyan sikeresnek mondhatja magát, mint pályája csúcspontján. Gyereknevelésből nálunk csillagos ötöst kapott!

Hargitai Bea májusban adott életet kisfiának, Jasonnek, akiről rendszeresen posztol fotókat a közösségi oldalán. A képekről egy boldog és mosolygós édesanya köszön vissza, aki hol a babával, hol pedig barátnőivel múlatja az időt, és akin semmiféle nyoma sincsen az első csemetével járó álmatlan éjszakáknak. Megkérdeztük, hogy csinálja.

„Bátran kijelenthetem, megszültem a tökéletes emberpalántát! Ez nem vicc, az első hetekben komolyan megdolgoztam azért, hogy így legyen. Nem szabad félni a gyerekedtől. Természetesen a kisfiam születése után volt egy-két olyan hét, amikor fogalmam sem volt, mi történik. Nem tudtam miért sír a baba, ami általában normális dolog, de azt nem gondoltam, hogy az egész napos bömbölés az jó. Szakkönyveket olvastam, amik sok mindenre megtanítottak, mellette az ösztöneimre és baba igényeire is nagyon odafigyelek, majd a kettőt ötvözöm össze. Mindig is makacs, nagyon határozott és következetes voltam, és ezt a tulajdonságomat a gyereknevelésben is kamatoztatom. Jason sem úgy született, hogy azonnal tudta, hogyan kell úgy viselkednie, hogy mindenkinek jó legyen. Hetekig nagyon keményen megdolgoztam, hogy így legyem. Következetesen vittem végig az első heteket, cserébe a pár hét munka után viszont évekig nem lesz problémám” – magyarázta Bea, aki nyugodtan végigalussza az éjszakákat a 11 hetes baba mellett.

Forrás:Instagram/Hargitai Bea

„Nem adom be a derekamat, amikor sír. Ez a következetesség meg is hozta a gyümölcsét. Egy 10 hetes kisbaba képes 10-12 órát aludni, ha megtanítod rá. Ő három nap alatt megtanulta, elég volt kitartónak lenni. Az első gyerekes anyukák szíve megszakad a bömbölő gyerektől, de nem szabad feladni, ez a lényeg. Megtanítottam, hogy magától elaludjon a saját ágyában, nem hintában vagy kézben altatom el. Este 8 órakor lerakom, 11-kor csak azért ébresztem fel enni, hogy ne apadjon a tejem el. Reggel 7-körül kel fel. Nem vagyok fáradt, nem vagyok lelakva, tele vagyok energiával, mert tudok aludni. Nem akartam, hogy hároméves korában is éjszaka háromszor felkeljen, ez senkinek sem lenne jó. Sem nekem, sem a házasságomnak, sem neki” – magyarázta Bea, akinek elszántságától leesett az állunk.

„Napközben háromóránként szopizik, és tervezem sokáig megtartani ezt a szokását. Nagy baba, már 6 kiló 11 hetesen. Nagyon odafigyeltem arra is, hogy jól szopjon, nem volt gond sohasem a cicimmel. Nyilvánosan is megetetem, van egy nagy kendőm, amivel  letakarom magamat. 

Forrás: Instagram/Hargitai Bea

A szoptatást nagyon kulturáltan meg lehet oldani. Hogy elég tejem legyen, és sokáig, nem diétázom, és még a csoki is belefér az étrendembe. Tegnap megettem egy fél üveg  csokikrémet. Attól, mert van egy kisbabád és szoptatod, nem kell otthon maradnod a négy fal között, nyugodtan el lehet menni. Voltunk már strandon is, amit a férjem két lánya is nagyon élvezett, és persze én is. A napokban barátaink érkeztek Amerikából, velük eljárunk várost nézni. Elővesszük a babakocsit, amiben tud Jason hason feküdni, ugyanis ezt szereti, és irány a város. Olyan is van, hogy két szoptatás között a barátnőimmel találkozom. Kipihenten, frissen és energiával telin, ugyanis aludtam az éjszaka" – nevetett vidáman Bea, akinek az alakján nem látszik, hogy pár hete adott életet egy kisfiúnak.

„A terhességem alatt híztam pár kilót, nem csak a hasam nőtt. A szülés után egy héttel a túlsúlyom 75%-a már lement. Hat hét kellett ahhoz, hogy visszaálljon a szervezetem. Még érzem, hogy van rajtam egy kis többlet, de nem kilókban, hanem a nadrágjaimon, amik kissé szorítanak. Később majd szeretnék az eredeti méreteimhez visszatérni” – tervezget Bea, akit semmiképpen sem kell egy kőszívű anyaként elképzelni.

Forrás: Facebook/Hargitai Bea

„Elolvadok tőle, ha a kiságya fölött állok. Ránézek, és sírhatnékom támad a boldogságtól. El sem tudom képzelni, hogy volt előtte is életem. 32 évig fölkeltem, és mi értelme volt a napomnak? Furcsa érzés. Hiába vagyok hozzászokva, hogy gyerekek vesznek körül, más, mint a férjem lányaival. Mindig próbáltam velük barátként viselkedni, nem neveltem őket. Jasonnek viszont az anyukája vagyok, nem a barátja.”