Kulisszatitkok a Sziget Fesztivál magyar fellépőitől

Fotó: Facebook/Mary PopKids -
Bérczesi Robi fellépő Szelfi (tévéműsor) öltöző backstage whiskey alkohol The Biebers Mary PopKids kulisszatitkok mobiltárca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ízletes szendvicsek, alkohol minden mennyiségben és rajongók az öltöző előtt – ez vár a sztárokra a backstage-ben.

A Sziget Fesztivál magyar fellépői, akárcsak külföldi társaik, már nagyon készülnek a koncertre, és a Life.hu-nak elárulták, mit kérnek az öltözőjükbe, és miről beszélgetnek fellépés után a rájuk váró rajongókkal. A backstage-életérzésről kérdeztük a The Biebers, a Mary Popkids frontemberét és a Szelfi sztárját, Bérczesi Robit.

Puskás Peti, a The Biebers együttes énekese szerényen nyilatkozott, ami az öltözőigényeket illeti. Azt viszont elárulta, imád a rajongókkal csevegni koncert után. Lányok, itt az alkalom!

"Rendkívül izgatottak vagyunk már a fellépés miatt, készülünk is rá gőzerővel, nem kis
lehetőséget kaptunk arra, hogy bemutassuk a közönségnek, hogy milyen az, amikor a The Biebers van fenn a színpadon. Szeretnénk maximális koncertélményt nyújtani, szívesen hallanánk azt a fellépés után, hogy már miattunk is megérte eljönni" – kezdte Puskás Peti, aki arról is mesélt, miért nem kérnek semmi extrát a rendezőktől.

Forrás: Facebook/The Biebers / Official

„Már magáért a fellépésért nagyon hálásak vagyunk, így aztán nem szeretnénk extrákkal terhelni a szervezőket, bár eddig még meg se fordult a zenekar fejében bármiféle különleges igény az alapellátáson kívül, de azt be kell valljuk, egy kis alkohol mindig jól jön, hiszen egy koncertet koccintással illik zárni" – mosolygott az énekes, aki a rajongók rohamáról is mesélt.

„Sokan szoktak érkezni a koncert után a bejárathoz, hogy közös képeket készítsünk, illetve aláírást adjunk, ilyenkor általában a véleményüket is meghallgatjuk a koncertről."

A Mary Popkids együttes különleges rituálét vet be színpadra lépés előtt.

„Amikor a színpadhoz érkezünk összetesszük a kezünket, és azt kiabáljuk, hogy "örök élet". Régen azt kiabáltuk, hogy Popkids, de egyszer az egyik koncert előtt volt egy nagyjából 15 perces csúszás, ott álltunk a színpad mellett, elkezdtünk dumálni, reinkarnációról meg az ehhez fűződő dolgokról, és az örök élet volt a zárószó, ekkor felpattantunk a színpadra, és azóta ez már így maradt" – magyarázta Kama, az együttes fontembere, aki elmesélte, hogyan zajlik az élet a backstage-ben, és milyen extra kéréseik vannak.

Fotó: Facebook/Mary PopKids

„A crew-val együtt elég sokan vagyunk (kb. 14-en), így az öltözői hangulat leginkább egy vándorcirkuszhoz hasonlítható. Tavaly a whisky volt a fő vonal, idén már inkább pálinkát és vodkát iszunk. Illetve további fontos változás, hogy átálltunk rozéfröccsről fehérborfröccsre, ami sokkal finomabb. Nagy sláger a gyümölcstál és az apró szendvicskék is. Ha bármiből kifogyunk, lelkiismeret-furdalás nélkül átmegyünk más zenekarok öltözőjébe, és kölcsönvesszük, amire szükségünk van, de mindig hagyunk személyre szóló 'tartozom neked' cetliket" – nevetett a fontember.

Bérczesi Robi, a Hiperkarma együttes legendás énekese, aki nemrég az RTL klub Szelfi című műsorában volt látható, igazi rockeréletérzéssel készül a koncertekre.

„Nagy általánosságban whiskyvel üzemel a zenekar. Előtte iszunk egy keveset, és koncert közben vannak újratöltések, nagyjából egy üveg fogy el. A koncert előtt úgy készülődünk, hogy én befeszülök, és ahogy közeledik a koncert, egyre feszültebb leszek, aztán a színpadon kiengedek. Ha fesztivál van, akkor pedig kimegyünk a backstage-ből, és meghallgatjuk az előttünk játszó zenekart" – mesélte Robi.

Fotó: Bielik István/Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.