30 évre titkosították a Szita Bence-gyilkosság aktáit

Fotó: Magócsi Márton - Origo -
gyilkosság Szita Bence titkosítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Senki nem nézhet bele a elmúlt évek legfelkavaróbb bűnesetét, a 11 éves kisfiú kegyetlen megölését részletező jegyzőkönyvekbe.

A Kaposvári Törvényszék elnöke – személyiségi és kegyeleti okokra hivatkozva – úgy határozott: harminc évig nem lehet betekinteni az aktákba. Az ügytől független jogász, dr. Hortobágyi Tibor a Borsnak nyilatkozva kifejtette, hogy meglepőnek tartja a hírzárlatot: „Többnyire állambiztonsági okokra hivatkozva titkosítanak ügyeket, illetve olyan esetekben, amikor az eljáró bíró zárt tárgyalást rendel el. A zárt tárgyalás elrendelését például kegyeleti okok vagy kiskorúak érintettsége indokolhatja, ám egy olyan esetben, ahol a közvélemény gyakorlatilag minden részletet ismer, furcsa a kutathatóság kizárása.”

Fotó: Magócsi Márton - Origo

A Bors egy névtelenséget kérő forrása szerint nem kizárható, hogy az ügy egyik fontos mellékszereplőjének a személye indokolja a „diszkréciót”. Ez a szereplő nem más, mint V. Andrea, aki a Bencét meggyilkoltató Polcz Erikát összeismertette Kertész Józseffel, az egyik gyilkossal, valamint azt tanácsolta Polcznak, hogy vigye hozzá Bencét ördögűzésre. V. Andrea egy független egyház tagja volt, és a Kertész Józseffel készült börtöninterjúnkban maga Kertész úgy írta le: sok befolyásos embert ismert Kaposváron.

A bírósági tárgyalássorozat előtt V. Andrea öngyilkosságot követett el, ezért csak rendőrségi vallomásait ismertették. Ezekben elmondta: Polcz Erika deviáns fiúnak tartotta Bencét, akiről azt gondolta, hogy maga az ördög.

Nagy nap ez a mai: ma van a sör világnapjahttp://www.life.hu/news/20150807-ma-van-a-sor-vilagnapja.htmlA Magyar Sörgyártók Szövetsége kezdeményezésére most először ünnepelték a sör világnapját Magyarországon.NewsThinkstockKét 1970-ben eltűnt japán hegymászó maradványait azonosították Svájcbanhttp://www.life.hu/news/20150807-ket-1970-ben-eltunt-japan-hegymaszo-maradvanyait-azonositottak-svajcban-a-matterhornnal.htmlKét 1970-ben eltűnt japán hegymászó maradványait azonosították a svájci Matterhornnál.News--Szmogriadót rendeltek el Budapestenhttp://www.life.hu/news/20150807-szmogriadot-rendeltek-el-budapesten.htmlBudapest főpolgármestere elrendelte a fővárosban a szmogriadó úgynevezett tájékoztatási fokozatát csütörtökön a levegő magas ózonszintje miatt - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-t.NewsEldördültek az első kommentlövések Puzsér Facebook-posztja alatthttp://www.life.hu/news/20150806-puzser-robert-facebbok-posztja-alatti-kommentek-kucsera-ugyben.htmlPuzsér Róbert Kucsera Gábor védelmére kelt Facebookon. Nyilvános levelet írt a sportolónak, és ahogyan ez lenni szokott, minden kommentelőnek volt véleménye a témában, amelyet meg is osztottak. NewsOrigoSzülés közben halt meg a sportoló kislányahttp://www.life.hu/news/20150806-szules-kozben-halt-meg-a-sztarsportolo-andrew-quarless-kislanya.htmlÚjszülött gyermeke halála után először beszélt őszintén a történtekről Andrew Quarless amerikaifutball-sztár.News--Tragédia az Ozora Fesztiválon! A tánctéren halt meg egy férfihttp://www.life.hu/news/20150806-a-tancteren-halt-meg-egy-ferfi-az-ozora-fesztivalon.htmlEgy 46 év körüli férfi rosszul lett a tánctéren: összeesett és meghalt.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.