A Kossuth-díjas művész félreértés áldozata lett, és a fellépésért járó gázsijával is gondok akadtak, ezért felvette a kapcsolatot az ügyvédjével.

Szombat estére Földes László Hobót hívták meg vendégnek a milejszegi Zsuppán-kertbe. A művész nem sokkal érkezése után azonban hangmérnöke kíséretében távozott – számolt be az ügyről a Zalai Hírlap Online-re hivatkozva a Bors. Az énekes, előadóművész állítólag azért rágott be, mert a szervező Nagy Andrást, aki a felkérést küldte neki, egykori tanárának hitte. Ám kiderült, hogy csak névazonosságról van szó.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

„Felvettem a kapcsolatot az ügyvédemmel, a szervezőt úgy beperelem, hogy belekékül!" – mondta nevetve a lapnak Hobo, aki a „Tudod, hogy nincs bocsánat" című József Attila-estet adta volna elő. „Azt hittem, hogy az irodalomprofesszor tanárom. Adott szóra odamentem, és kiderült, hogy nem ő az, és ugyan én néztem félre, de nem tetszett az egész helyzet. Hetvenezer forintot akart a helyszínen fizetni, az útiköltségről és az áfáról szó sem lehetett. Így saját költségemen, tíz perccel azután, hogy megérkeztünk, eljöttünk. Számos fellépést ingyen vállalok, vagy kevesebbért, de csak tiszta feltételek mellett" – tette hozzá.

Nagy András másként emlékszik a történtekre, szerinte ugyanis nem stimmel, hogy a névazonosság miatt a művész másnak gondolta, mert annak idején egy hosszú, részletes bemutatkozólevéllel kereste meg. "Aztán telefonon állapodtunk meg, hogy a fellépődíjának a felét tudom csak kifizetni, azt mondta, annyiért is eljön" – mondta a szervező.