Akár csak átmeneti divathóbort, akár felesleges magamutogatás, tény: a magyarok csaknem fele imádja az önfotókat, és rendszeresen készít is magáról.

Megosztja a magyarokat a szelfizés - derül ki a Samsung Selfie Guide kampány keretében készült kutatásból.

Forrás: Thinkstock

Közel kétharmaduk átmeneti divathóbortnak gondolja, ugyanennyien pedig felesleges magamutogatásnak, ennek ellenére a magyarok 46 %-a szokott önfotót készíteni magáról. Nem csupán a fiatalok körében hódít a szelfizés: az 50 és 75 év közöttiek negyede is szokta önmagát fotózni.

A kutatásból az is kiderül, hogy a budapestiek (51 %) magamutogatóbbak a vidékiekhez (39 %), a nők (51 %) pedig a férfiakhoz képest (41 %). Képeit a szelfizők közel egyötöde szánja a Facebookra, ami 18-39 évesekre ugyanúgy jellemző, mint a 50-75 éves korosztályra.

Az Instagram viszont egyértelműen a legfiatalabbak körében népszerű, a 18-29 évesek 7%-a tölti fel ide képeit (míg az összes válaszadó körében 3% ez az arány).

Így készül a tökéletes szelfi
Szívesen csatlakoznál a világsztárokhoz és a menő ismerőseidhez, akik úton-útfélen magukat fotózzák, a jól sikerült képeket pedig rendszeresen megosztják a közösségi oldalon? Készítsd el magadról a tökéletes selfie-t profi módon –itt eláruljuk, hogyan kezdj hozzá.