A legtrendibb bulihelyekre hamarosan apartmanházak és hotelek épülhetnek.

Kivégezheti a romkocsmákat a budapesti ingatlanpiac fellendülése. A mára a főváros védjegyévé váló szórakozóhelyek jellemzően a válság miatt félbemaradt beruházások helyén nyitottak meg. Ideiglenesen – írja az Origo.hu.

Szimpla kert.Forrás: MTI/Marjai János

A tulajdonosok mára elérkezettnek látják az időt arra, hogy leporolják a régi terveket. A romkocsmák a következő években szállodákká vagy apartmanházakká alakulhatnak át.

A Nagymező utca 38. alatti társasházat 2008-ban vásárolta meg a Rockwood Holding, hogy egy hotelt építsen. A lakókat kivásárolták, az épület kiürült, a válság miatt azonban a pénz eltűnt a projektből. Ekkor kereste meg a céget egy csapat, hogy kibérelnék az üresen álló ingatlant, és egy romkocsmát nyitnának. Ez lett az Instant.

"Akkoriban még nem volt ilyen romkocsmaboom, nem tudtuk pontosan, mi lesz ebből. Az elmúlt években azonban ez valóban reális alternatívája lett a fejlesztésnek" – mondta az Origónak Kövesdi Marcell, a Rockwood munkatársa. Nekik nyilván az a céljuk, hogy a lehető legtöbb profitot kihozzák az ingatlanból.