Nyolcvannégy éves korában elhunyt Dean Jones, aki leghíresebb szerepeit A kicsi kocsi Walt Disney-sorozatban játszotta. A Parkinson-kórban szenvedő színészt szerdán érte a halál Los Angelesben.

Filmszerepei mellett öt Broadway-darabban is fellépett - mások mellett Jane Fonda is a partnere volt a színpadon -, és számos tévésorozatban, tévéműsorban láthatták a nézők. Az ötvenes években kezdődött pályafutása alatt 46 filmszerepet alakított. 1957-ben már Elvis Presley oldalán tűnt fel a Börtönrock című zenés filmben.

Forrás: imdb

A jóképű színész legismertebb filmjei között szerepel A kicsi kocsi kalandjai című, 1969-ben bemutatott vígjáték, amelyhez később több folytatás készült. Az 1997-es Fránya macska című filmben a 17 éves, felnőtt karrierje küszöbén álló Christina Riccivel dolgozott együtt. De olyan családi filmekben is játszott, mint Az egymillió dolláros kacsa, a Hógolyó futam vagy a Beethoven.

Forrás: Disney
Jones az alabamai Decaturban született, és már 15 évesen a saját lábára állt. Egy darabig New Orleans-ben is énekelt egy éjszakai klubban, majd hazatért, befejezte a középiskolát és az Asbury Egyetemen tanult Kentuckyban, amely 2002-ben tiszteletbeli diplomát adományozott neki.
Az egyetem után a haditengerészetnél szolgált a koreai háború alatt, leszerelését követően pedig az MGM stúdióhoz szerződött le. Walt Disney azonban felfigyelt rá, és személyesen fel is hívta, így 1965-től a Disney stúdió felkapott ifjú sztárja lett, 1995-ben helyet kapott a Disney Legendás Hírességeinek Csarnokában.