Koltai Róbert remek sztorikkal szórakoztatja a nézőket a Fábry-show csütörtöki adásában. Az általa egyik legjobbnak ítélt sztori végül kimaradt, de a Life.hu olvasóival most megosztotta.

Annyi mindent mesélt Koltai Róbert színész-rendező Fábry Sándornak, hogy bevallása szerint az egyik legjobb történet végül véletlenül kimaradt, elfelejtette elmesélni. Ezt az évszázad egyik legnagyobb színpadi bakijának titulálta a közkedvelt Koltai.

Kaposváron játszottuk a Vállalkozó című darabot, ami egy sátorépítő vállalkozómunkásairól szólt. Mi színészek öten a munkásai voltunk, nagyon szomorú, hogy már csak ketten élünk az ötből. A darab elején egy ponyvát hoztunk a színpadra, amelyből egy óriási, város méretű lakodalmi sátrat kellett építenünk a vállalkozó lánya esküvőjére. Ez majdnem akkora volt, mint a kaposvári színház, így hatalmas fizikai munkát igényelt, mellette - a főszerepünkből kifolyólag - még szövegünk is volt. Alapot raktunk úgynevezett vakpadlóból, arra parkettatéglákból padlót, majd a sátor felállítása következett. A színházi műszak csak röhögött a markába, hiszen mi felépítettük majd le is bontottuk. A darab szerint szidtuk a főnököt és a vállalkozót, akinek csak egy mondata volt az első részben" – mesélte Koltai.

Koltai RóbertForrás: MTVA

A színdarab szerint a nagyfőnök a kész sátor tetejére szertartás-szerűen kihelyezett egy virágot, ehhez egy tűzoltólétrára volt szüksége.

„Hozza be a nagylétrát”- szólt a színész szövege, ami a premieren sehogy sem jutott az eszébe. Csak nézett rémülten körbe.

"Eleinte hatalmas feszültség lett, majd a nézők is mocorogni kezdtek. A létrafelelős Helyey László már feszengett, de a színész kolléga még mindig nem mondta a helyes szöveget.Végül Helyey Laci döntött és behozta létrát, magától odatette ahová kell, de a kolléga még mindig nem kapcsolt, csak ácsorgott lent. Mi már rosszul voltunk a visszatartott röhögéstől. Egyszer csak megmozdult az illetékes kolléga, elindult a létra felé, felmászott a sátor tetejére a virággal, és odafent hirtelen sajnos eszébe jutott a szövege. A létra tetejéről leszólt Helyey Lacinak, akit Fitz Patriknak hívtak a darabban. Krikszkrakszkrisz, hozza be a nagy létrát. Itt már a közönség is röhögött, ennél nagyobb baki nem kell”–  emlékezett vissza a színész.