A színésznő és kedvese, Pataki Ádám cukrász szerelme egy tortában öntött formát, ráadásul nem is akármilyenben.

A manapság cukrászkodással foglalkozó Claudia és párja közös erővel alkották meg a Mákszemnyi barack elnevezésű tortát.

„A boldogság jutott róla eszembe, és az, hogy általában mindig csak egy csöppnyi, illetve ha már mákról van szó, akkor szemnyi. Az első verzió így a Mákszemnyi boldogság volt, majd jött a Mákszemnyi barackság, ám mivel azt nehéz kimondani, ezért lett csak Mákszemnyi barack a neve. Hát így lettem ennek a finomságnak a keresztanyja!” – mondta a nagyon szerelmes színésznő a Blikknek.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A cukormentes édességről beszélve valósággal áradozott a párjáról, aki szerinte egy igazi művészember: „Ádám számomra olyan, akár egy szobrász, egyszerűen elképesztő, ahogy alkot.

Claudia még abba is beavatta az olvasókat, miért is működik olyan jól a kapcsolatuk: „Úgy és olyannak szeret, amilyen vagyok; nem akar legyőzni, én pedig permanensen rajongok érte! Amúgy volt már forgatásomon, és bizony elmondta a véleményét; kritizál, ha úgy érzi, és persze ha van mit.”

A cukormentes torta ötlete egyébként Ádámtól származik, aki ezzel akart tisztelegni az édesapja, Pataki János cukrászmester előtt a halálának egyéves évfordulóján. „Ádám édesapja cukorbeteg volt, ezért is volt számára fontos az ország diabetikus tortája verseny létrehozása. Idén ezt a versenyt Pataki János emlékére ajánlották, így egyértelmű volt Ádám számára, hogy ő is elkészít egy édességet. Ebben a mákos-barackos finomságban benne van minden sze­retete” – áradozott a tortáról Claudia, akinek párja mindenben kikérte a véleményét.

„Határozott elképzelései voltak, de mindig kikérte a véleményem. Igaz, még rengeteget kell tanulnom a cukrászatról, de nagyon örültem annak, hogy kíváncsi volt, mit gondolok. Temérdek alkalommal lesütötte, változtatott rajta. Közben a külsőségeket tekintve hallgatott rám.”