Kiss Norbert volt messze a leggyorsabb versenyző a Kamion EB hungaroringi hétvégéjén, aminek köszönhetően jelentősen növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben riválisaival szemben.

Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motosrsport versenyzője tarolt a kamion Európa-bajnokság Hungaroringen megrendezett versenyhétvégéjén. A pilóta pályán mutatott sebessége kimagaslott a mezőnyből, aminek következtében mind a szombati, mind a vasárnapi időmérő edzést megnyerte. Így a hétvége mindkét napjának első futamán az első helyről startolhatott, és a vezetést végig megőrizve, magabiztos fölénnyel nyerte is ezeket.

Forrás: MTI/Marjai János

A versenynapok második futamain a fordított rajtrács szabálya érvényes, ezért ezeken a futamokon Kiss csak a nyolcadik helyről rajtolhatott. Azonban briliáns előzéseket bemutatva sikerült innen is felhoznia kamionját szombaton a harmadik, míg vasárnap egészen a második helyig. Mindezek eredményeként a világbajnoki pontversenyben vezető pilóta eddigi 76 pontos előnyét 119 pontra növelte a tabellán. Lenyűgöző teljesítmény!