Őrizetben a bukaresti főpolgármester!

Románia főpolgármester őrizetbe vétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Természetesen mindez nem itthon, hanem Romániában történt. A mind gyakoribb hasonló hírek alapján egyre aktívabb román korrupcióellenes ügyészség (DNA) szombatról vasárnapra virradóra, 25 000 euró kenőpénz átvétele közben vette őrizetbe Sorin Oprescut, Bukarest főpolgármesterét.

Az esetről az MTI számolt be: A vádhatóság szerint Oprescu egy jól szervezett hálózatban vett részt a bukaresti főpolgármesteri hivatalnál, amely azzal a feltétellel adott megbízási szerződéseket különböző cégeknek, hogy azok nyereségük egy részével megvesztegessék a városháza döntéshozóit.

Sorin Oprescu Forrás: AFP/Andrei Pungovschi

A kivitelező nyeresége 30-33-százalékát tarthatta meg, a többi a városháza tisztségviselőihez jutott, Oprescu tíz százalékos részesedést kért a szerződés összértékéből - olvasható a DNA közleményben.

Oprescut, aki korábban a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátora volt, 2008-ban és 2012-ben függetlenként választották meg Bukarest főpolgármesterévé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.